indrumare

0
0

Doamne ajută părinte, mă numesc Adina și sunt căsătorită de aproape 7 ani, deși eu îmi doresc foarte mult un copil soțul meu nu vrea, sau cel puțin zice ca să mai așteptăm, că la anul, că la vară…. specific că avem tot ce ne trebuie din punct de vedere material așa că nu văd care ar fi problema. De o luna jumătate am avut o discuție mai aprinsă în care el s-a apucat de plâns și ca să îl las să îmi găsesc pe altcineva că eu merit ceva mai bun și să nu îmi mai mănânc nervii cu el. În ultimul timp am observat că s-a distanțat de mine foarte mult și tot timpul e nervos, agitat și numai să nu stea pe acasă, așa se poartă și cu mine dar și cu părinții lui, fiind singurul copil… am fost la un părinte și mi-a dat să citesc acatistul Sfintei Crucii 40 zile și să zic tatăl nostru la amiază de 7 ori… nu pot să îl mai înțeleg deoarece odată e nervos … odată parcă e omul cu care m-am căsătorit, după ce ne certăm și se calmează mă strânge în brațe și se comportă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, dacă îi zic că îl las și plec zice să nu plec. Am reușit să îl duc și pe el la preot dar de altădată nu l-am mai putut duce. Înainte mergeam la biserică dar acum mă duce până în față bisericii și nu intră… la părinții lui când l-au întrebat că ce are de ce se comportă așa le-a răspuns că nu mă mai suportă, dacă îl întreb motivul zice că nu are nici unul și că nu i-am greșit cu nimic, recunosc că sunt cam cicălitoare,dar de la el niciodată nu primesc nici un răspuns, s-a închis foarte mult în el și are câteodată o privire de mă sperie în special am observat dimineață și pe când mă întorc de la muncă parcă nu mai el … în oraș cu mine refuză să iasă și l-am tot întrebat de ce și o dată mi-a spus că nu poate … acesta fiind singurul răspuns pe care mi-l. Eu ieri am terminat de citit, acum parcă îi mai spre bine, nici nu știu ce să mai zic pt că când mă gândesc că îi mai bine iar îl apucă … adică cum îi zic ceva se enervează de dă cu pumnii în pereți, crize din astea, l-am prins cu niște mesaje în telefon dar nu recunoaște nici cum că ar avea pe cineva … nu mai știu unde să mă duc și ce să fac, pt că el nu a fost așa era un om blând , calculat, nu bea … dar anturajul cred că l-a schimbat mult(lucrează în ministerul de interne). Mă tot rog la Dumnezeu să îl întoarcă pentru că eu nu vreau să îmi destram căsnicia și aș vrea să îl ajut dar nu știu cum să fac asta deoarece nu spune ce simte, mi-a spus doar că el nu se simte bine din iarnă încoace. Specific că în ianuarie a avut accident cu mașină, pe această făcând-o praf dar el, slavă lui Dumnezeu, a scăpat fără nicio o zgârâetură. Părinte ce mă îndruma-ți să mai fac ….. Doamne ajută

  • You must to post comments
0
0

De el ca de el. Dar purtarea ta nu e una creștină. Care femeie care tinde spre mântuire poate să stea cu gândul: „am să te las și o să plec de la tine”. Aceasta nu e minte sănătoasă ortodoxă. Gândește și singură de ce natură e asemenea gândire. O creștină nu mai încearcă bărbatul său ci încearcă să îl desăvârșească. Și singură vezi că e slab, îl mai slăbești și tu. Încearcă să îi fii spre întărire și să lucrezi la luminarea lui. Și știi de ce nu te mai suportă? Pentru că nu mai vede în tine omul de sprijin. Iar felul tău, surioară îl distruge pe el și mai tare. Singurul lucru ce ar dori el acum să aibă liniște. Ceea ce tu nu îi aduci. Ai grijă că nu duce la bine relațiile voastre. Nu îl mai încerca atât. Lasă-l puțin să răsufle și apoi încearcă doar numai să îi dai dragoste fără să ceri ceva de la el. Îngrijește-te pentru hrănirea lui și cu nimic pentru tine. Fă totul pentru el și nu te mai întreba de tine ceva! Și vei vedea cum Va lucra Domnul pentru tine, chiar prin soțul tău. Iar de se va întâmpla să plece să știi că devină ești tu. Nu trebuie să te duci nicăieri și să faci doar ce ți-am spus. Încearcă să nu ceri nimic de la el ci numai să îi oferi. Și tu te vei desăvârși și pe el îl vei lecui. Și încearcă să ai cât mai des legătura cu duhovnicul vostru, informându-l de starea duhovnicească a familiei voastre. Să nu cumva să înceapă răul cel greu care încearcă ultimul timp foarte mult familia creștină: divorțul. Iar problema e în neîțelegerea voastră: de aceasta soțul este încercat de puțina dorință în a avea copil.

Aşa, Doamne, înmulţind dragostea în inimile noastre, păzeşte-ne de tot răul şi de asuprirea vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi, de sabie, de năvălirea altor neamuri asupra noastră, de războiul cel dintre noi şi totdeauna ne ajută să ne iubim unii pe altii şi să facem tot binele, spre a ne învrednici de bunătăţile Tale cele cereşti. Amin.

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.