Multe semne de intrebare

0
0

Bună seara, părinte !!! Dat fiind faptul că de 15 minute citesc acest site și am observat sfaturile dumneavoastră frumoase, aș vrea și eu să vă cer ajutor în problemă mea. Situația stă în felul următor: am 21 de ani și am o relație cu un băiat de-o vârstă cu mine de 3 ani și 4 luni, ani în care am ajuns să ne iubim și să ne dorim amândoi foarte tare să ne căsătorim, dar problemă este că amândoi suntem studenți în anul al doilea și nu avem nici un venit material pentru întemeierea unei familii, iar părinții lui nu ar fi prea de-acord să se căsătorească dat fiind faptul că este încă tânăr și nu și-a terminat școala. Totuși, problemă care ne macină pe amândoi, este, că, deși nu locuim împreună, trăim în desfrâu.. ceea ce știm, conștientizăm că e un lucru tare greu pentru sufletul nostru.. ne spovedim amândoi.. regretăm, ne căim (deoarece am fost crescuți în legea creștinească) și revenim la vechiile obiceiuri. Vă spun sincer, mi-e tare rușine de faptele mele pentru că simt ajutorul lui Dumnezeu în orice ceas și clipă, parcă mi-e rușine și să mă rog, parcă rugăciunea nu mai e așa profundă…mi-e frică, părinte să nu mă afund și mai tare în alte păcate, de aceea, vă rog, părinte, ajutați-mă cu un sfat! Vă mulțumesc mult și Doamne ajută !

  • Cristina a întrebat 12 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună să vă fie inima și binecuvântată voința. Singurul lucru pe care îl văd rezolvabil la voi ar fi să vă căsătoriți. Să vă cununați. Important este să fiți plăcuți în fața lui Dumnezeu. Să vorbiți cu prietenul și să lămuriți aceste lucruri. Pentru cununie nu se cere cine știe ce mare cheltuială. Puteți și singuri să vă interesați cât costă să faci o cununie. Dacă nici pentru aceasta nu aveți atunci ținem legătura și vedem o ieșire din situație. Dar accentuiez, numai cununia nu și mesele faimoase de după. Pentru acestea eu nu accept să dau sfaturi. Și după ce veți discuta cu prietenul ar fi bine să vorbiți și cu părinții: căci binecuvântarea lor întărește casa voastră. Îmi pare rău că a înebunit atât de tare lumea de pune accent în primul rând pe școli și facultăți și au uitat de mântuirea sufletească. Încercați să priviți lucrurile nu ca un om simplu, nu din prespectiva unui simplu mirea, ci din latura de mântuire a omului care trebuie să ajungă sfânt încă din această viață. Sunteți pe o cale începută deja cu „stângul” așa și vă va merge toată viața.

Cercetați-vă și vedeți de sunteți unul pentru altul și de veți putea să vă mântuiți unul pe celălalt și atunci să vă fie într-un ceas bun. Cu Doamne ajută.

mag. Vitalii Mereuțanu

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.