recadere

0
0

Spovedesc și recad în păcatul malahiei. Mi-e și rușine să mă duc la preot. E grea lupta. Aș dori un cuvânt de întărire. Preotul îmi spunea să mă căsătoresc, căci am și vârsta 24 ani, dar i-am zis că nu am cu cine.

  • You must to post comments
0
0

E bun îndemnul părintelui, dar știi că parcă simt că la tine nu o să ajute. Rare cazuri când ajută. Iar cea mai sigură vindecare vine din propria voință. Trebuie să ajungi să curăți gândul, să luminezi grăuntele credinței ca să răsară virtuțile. Nu cred că o relație sexuală cu o fată te va ține prea mult departe de această patimă urâtă. Atâta timp cât nu ai o voință puternică de a te depărta, nu vei scăpa. Atâta timp cât plăcerea își păstrează rădăcinile în mintea ta și nu le vei tăia cu propria ta voință. Și să știi că poate și de asta nici nu ai pe cineva. Domnul vrea să te depărtezi singur, căci atunci este depărtarea sigură și pe vecie. Tu trebuie să observi că e lucru grav acesta și să mai lași satisfacția, sau plăcerea care îți aduce pe moment această patimă. Ea aduce dublă durere asupra ta. Încearcă să te privești mai mult după ce faci acest păcat. Chiar imediat după ce ai făcut: ce om ești și ce om ajungi să fii. Și pune piciorul imedait în față după ce te vezi la ce ajungi.

Păcatul malahiei este un păcat al înhibării mintale, și trebuie să încercăm să ținem mintea mereu trează pentru a nu ne lăsa trași de înhibarea pătimași a satisfacției carnale.

mag. Vitalii Mereuțanu


  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.