Cintece lumesti

0
0

Bună seara părinte! Am citit recent într-o carte foarte bună ”Vămile văzduhului”, că e păcat să asculți cântece lumești, chiar și să asculți naiul. Întrebarea mea părinte este dacă e adevărat aceasta și dacă da, cum să facem dacă suntem invitați la o nuntă sau cumătrie unde cu siguranță se vor cânta aceste cântece? Și am mai citit că e păcat chiar să le cânți și la instrumente muzicale, de aceasta mintea mea nu poate înțelege, înseamnă că cei care le cântă adică cântăreții și cei care cântă la instrumente muzicale fac un mare păcat, oare acest dar de a cânta frumos din voce și la instrumente nu este dat de la Dumnezeu? Să mă iertați părinte pentru așa întrebări, fiindcă asta chiar nu înțeleg și nu percep…

  • You must to post comments
0
0

Nu ne supărăm deloc de nici o întrebare, frate Igor! Ne supărăm mult de provocările sectanților, pentru că, ei nici adevărul nu vor să-l cunoască și nici la alții nu le dau pace… În rest, chiar ne bucurăm, dacă putem fi de folos. La întrebarea Dvs. vreau să vă comunic că, personal, nu sunt de acord cu faptul că nu se poate de ascultat muzica sau de interpretat. Conform tradiției iudaice, nunta fără de lăutari la evrei nu avea loc. Ceea ce înseamnă că și Mântuitorul când a participat la Nunta de la Cana Galileii a ascultat muzică. Părerea mea, este că o muzică bună, deseori poate alina sufletul. Doar și în Biserică, multe texte sunt puse pe note, nu? Ideia e alta. Nu cred că e bine să ascultăm muzica care nu are nici un sens în ea, ca cele a lui Madona sau Lady Gaga, mă iertați (dacă sunt dintre fanii lor), care dimpotrivă, au un rol de a blasfemia credința a milioane de oameni. Sau, rock, în care pur și simplu se blastămă Dumnezeu.

Și invers, o muzică clasică, o muzică romantică, eu cred că își are loc în viața noastră. Desigur, e bine ca pe perioada posturilor să ne mai abținem și de asta, pentru a lăsa mintea cu ușurință să urce la Hristos, Dumnezeul nostru! Har, pace și binecuvântare!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.