dorim sa ne logodim la biserica

0
0

Bună seara, Părinte. În primul rând vreau să vă mulţumesc din suflet pentru cuvintele frumoase cu care reuşiţi să daţi sfaturi. Eu sunt o tânără de aproape 30 de ani şi sunt împreună cu prietenul meu de aproape cinci ani jumătate. M-a cerut în căsătorie acum câţiva ani şi noi ne consideram logodiţi. Din păcate nu avem bani să ne căsătorim cu toate că ne dorim foarte mult. Putem să mergem la un preot să ne ţină ca şi o logodnă în biserică pentru că ştiu că trăim în păcat şi am citit că este un mare păcat să stai necăsătorită cu un bărbat. Se poate ca preotul să ne ţină o slujbă de logodnă sau ceva de iertare că trăim în păcat. Vă mulţumesc mult părinte şi să vă dea Dumnezeu multă sănătate.

  • You must to post comments
0
0
Logodna nu ţine loc de cununie. Logodna este doar actul pregătitor, este un angajament pentru cununie. Din acest motiv se binecuvintează şi se dă dreptul de a se pune inelul în deget, ca logodnicii să ştie că ei sunt făgăduiţi  unul pentru celălalt. „Cei doi nu au însă voie, din punct de vedere religios, creştin şi duhovnicesc, să locuiască împreună şi evident să-şi înceapă viaţa conjugală. Viaţa conjugală se începe după Cununie, pentru că abia acolo se primeşte binecuvântarea pentru ca cei doi să fie împreună, se binecuvintează patul conjugal şi naşterea de prunci”. „Ceva apropiat de logodnă” nu există.  Mulţi aleg logodna poate pentru că au această conştiinţă a păcatului, ştiind că trăind fără a fi cununaţi, e păcat. Şi încearcă să se despovăreze de păcatul acesta chinuitor, alegând logodna, în speranţa că nunta o vor face atunci când vor avea suficienţi bani. Dar poate totuşi ar fi mai bine să nu aşteptaţi când veţi avea aceşti suficienţi bani, dacă doriţi ca pe viitor să aveţi o familie fericită şi plăcută Domnului .Ci să mergeți de odată să vă cununați iar când vor apărea banii să faceți și nunta mult dorită.
Dumnezeu să vă lumineze și să vă umple de înțelepciune pentru a primi cununia, indiferent de finanse, iar prin aceasta, de a vă împăca cu Dumnezeu!
Prot Victor Mihalachi
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.