Alegerea numelui de botez

0
0

Buna ziua Părinte. Întrebarea mea e un pic particulară, pentru ca e legată cu un dubiu al alegerii numelui pentru botezul fiice mele. Am numit-o Gabriela pentru că mi-a plăcut semnificaţia numelui, Dumnezeu Atotputernic. Acum că a venit timpul să o botezăm, ne-am adresat în biserica ortodoxă din localitatea noastră şi am exprimat voinţa de a o boteza cu acest nume, însă părintele fiind rus, trimis de mitropolia Rusiei vrea să o boteze Gavriila de la sfântul Gavriil. Întrebarea mea este aş putea să însist asupra variatiei române a acestui nume? Mulţumesc anticipat pentru răspuns.

  • You must to post comments
0
0

Da, desigur că puteți! Îmi pare rău că părintele nu știe că numele Mântuitorului, în evreiască nu e Iisus, ci Ioșua. Numele Maicii Domnului în evreiască nu e Maria, ci Miriam. De la limbă la limbă, vin desigur diferențe, ca și numele Ion, în engleză John, în italiană Jovani, în rusă Ivan. La fel și numele Sfântului Arhanghel. Important, că numele copilașului se dă în cinstea unui Sfânt Arhanghel, nu în numele unui tractor!

Chiar vă rog, de-i apar întrebări părintelui, imprimați textul mesajului meu și spuneții să mă sune, de are ceva împotrivă! Îmi pare rău, că nu gândesc și nu analizează cum stau corect lucrurile unii confrați de ai noștri…

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.