Sfinţii Îngeri

0
0

Doamne ajută! Am nişte întrebări (din nou), dacă se poate. Am citit că nu numai fiecare om are un Sfânt Înger păzitor ci fiecare popor sau ţară la graniţele sale. Este adevărat? Ce se întâmplă când se schimbă ceea ce se numeşte geografia politică? Şi ce se întâmplă cu Sfântul Înger când noi murim, îşi încheie misiunea şi se întoarce în ceruri (am citit că ei nu pot fi prezenţi peste tot în acelaşi timp, cum este Domnul Dumnezeu, ci trebuie să călătorească, deşi o fac neînchipuit de repede) sau preiau un alt suflet care se naşte şi îl călăuzesc? În speranţa că întrebarea nu vi se pare nelalocul ei, vă mulţumesc.

  • Monna Maria a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
  Se spune că în lumea aceasta, îngerii slujesc oamenilor, călăuzindu-i spre Împărăția lui Dumnezeu. Fiecare om își are îngerul lui păzitor, cum reiese din Matei, 18, 10 și Fapte 12, 15, unde se vorbește despre îngerii copiilor și despre îngerul apostolului Petru.

Îngerul păzitor întărește credința și evlavia (IV Regi, 1, 13 ; Zah., 2), apără pe om de duhurile rele (Ps. 90, 10-11), mijlocește pentru cel credincios (Matei, 18, 10; Apoc, 8, 3), însoțește sufletele celor adormiți (Luca, 16, 22). Îngerii ocrotesc mănăstiri, biserici, cetăți, oameni, popoare, state (Dan., 1, 10) și comunitățile crestine (Apoc, 1, 20). Îngerii sunt folosiți de Dumnezeu și pentru pedepsirea celor nelegiuiți (Fapte, 12, 23 ; Isaia, 37, 36 ; IV Regi, 19, 35 , Iud., 9 ; Apoc, 12, 7). Nu cred că îngerii au „responsabilități pe un anumit post. Unul se îngrijește doar de cetăți, altul doar de oameni, etc. Cred că îngerul are puterea de a le face pe amândoua la fel de bine. Pe de altă parte dacă o mamă se poate îngriji de mai mulți copii, oare îngerul păzitor este doar proprietatea mea? Eu zic că nu. El poate fi al meu, dar și al altora. Dar apare întrebarea – cum poate fi și cu mine și cu altul deodată, dacă el e circumscris. Maria, eu cred că și după judecata particulară îngerul păzitor va mijloci pentru mine, doar m-a cunoscut cel mai bine, dintre ființele create. Nu cred că mă dă uitării, pentru că nu trec la neființă. Cât despre a primi alt suflet sau ași încheia misiunea – dacă nu mai asistăm la nașteri ci doar la morți, atunci îngerii ce fac șomează? Pe de altă parte nașterea mea nu înseamnă și apariția unui nou înger păzitor. Cu alte cuvinte existența îngerilor nu e condiționată de apariția oamenilor. În concluzie, numărul nu are relevanță pentru înger.
Sfinților Îngeri rugați-vă lui Dumnezeu pentru sufletele noastre.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.