0
0

Sărut mâna părinte! Odată cu trecerea în neființă a Mădălinei Manole, ca mulți alții, am tras și eu câteva concluzii, dar mi-am pus și numeroase întrebări. Una din întrebări este…  ”DE CE PĂRINTE, NU E INVITAT CÂTE UN PREOT, ÎN ORICE EMISIUNE, CARE SĂ NE VORBEASCĂ DESPRE CELE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN LUMEA DE AZI! ȘI FAC REFERIRE LA PREOȚII CU HAR, RĂBDARE, DUIOȘIE, DULCEAȚA ÎN GLAS ȘI PSIHOLOGIA PREDĂRII?” Mă gândesc că vorbele și învățăturile unui preot, prezent în orice emisiune, ar fi ca picătură chinezească. Puțin câte puțin, ar readuce oamenii către armonie și frumos. E adevărat că sunt posturi TV speciale, însă știți părinte că rareori ne îndreptăm atenția spre ele. Prin orice formă a mass mediei, cred că ne-ar ajuta îndrumările preoților. Iar un aspect foarte important este, cum ni se prezintă informația. Să mă ierte Bunul Dumnezeu, dar o parte din preoți, ne prezintă cele sfinte, ca pe o constrângere. CRED CU ARDOARE, CĂ PREOȚII CU HAR NE POT SALVA PE TOȚI, REAMINTINDU-NE DE DUMNEZEU, PUȚIN CÂTE PUȚIN. Vă rog să iertați dacă am greșit cu ceva, sau dacă nu am știut să-mi aleg cuvintele! CIPRIAN.

  • Ciprian a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Bună ziua. Să știți că mulți preoți se invită ei singuri și doresc să ajungă la televiziune, dar li se închid toate ușile și li se ripipesc toate inițiativele. Doar știm că mass media e o armă de manipulare a oamenilor, în mâna celor care doresc să dețină controlul asupra minților, sufletelor, îndreptărilor omenești. Mulți sfinți părinți spun că televizorul e arma cea mai abilă de control psihic a omenirii, în mâna diavolului în zilele noastre. Vreau să mai și precizez, că-n ziua de azi se constată o stare fără precedent de răutate la copii, manifestată prin neascultare, nerăbdare, nervozitate, copii plâng în somn, au coșmaruri. Părinții îi aduc la preoți ca să le facă rugăciuni. Preoții știu însă că pentru a ieși răutatea nu ajunge rugăciunea, ci trebuie și post. Înfrânarea mai ales de la ceea ce a cauzat această stare a copilului, și principala cauză s-a descoperit a fi televizorul, care demnizează pe copii. Deci, înainte de a veni pentru rugăciune, să dam la o parte televizoarele și să readucem în familie simplitatea omului de la început, pentru apropierea de Dumnezeu și asta ne va fi vindecarea. Deci dictatura cu ”zâmbetul pe buze” din zilele de azi, nu permit aceste frumoase inițiative a preoților noștri. Cunosc multe cazuri de refuz și ignorare din partea oficialităților la dorința informării și educării creștine de către reprezentanții bisericii. Aceasta e o boală a societății, deoarece toți tac (am în vedere creștinii), nu au nevoie de cunoștințe spirituale, de balsam duhovnicesc pentru suflet. Alegem emisiunile în top, cu nebuniile și aroganțele omenești, deci pe cele trecătoare, iar la strigătul clopotelor, ne astupăm urechile. E ușor a da vina pe preoți, dar cum puteți judeca când nu știți cum stau lucrurile. Nu zic că nu-i pădure fără uscături, dar noi să căutăm arborii verzi și din ei să ne hrănim. De dorim educație creștină, o societate sănătoasă, copii cuminți, cu toții să ne zbatem pentru aceasta și să facem câte ceva, fiecare din noi. Să scriem cereri, să susținem slujitorii bisericilor în inițiativele lor, să mergem de e nevoie toți împreună la sediul televiziunii, până va ieși în undă vreo emisiune, ghid creștin-ortodox!

Cu degetul știm să arătăm, pretenții știm să găsim, dar să construim ceva, ori să dezvoltăm sociatatea noastră creștin-ortodoxă – puțini. Nu numai slujitorii bisericii sunt responsabili pentru sălbăticirea oamenilor, ci fiecare în parte. Așa că, cu dragoste frățească vă îndemn pe toți – să luptăm pentru a menține calea Domnului în viața noastră de zi cu zi!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.