Depresia

0
0

Vă mulțumesc părinte că-mi răspuneti la întrebări și sper că măcar d-voastră, sau aici voi reuși să mă liniștesc! Am citit multe cărți și documentare despre depresie, dar nu reușesc să scap de ea, nu mai pot părinte. Mă sfâșie pe dinăuntru, parcă mi se zmulge sufletul din mine. Vă rog să-mi spuneți ce rugăciuni, sau ce să fac exact pentru a scăpa de aceste stări care mă urmăresc din copilarie {am avut o copilărie cu bătăi, scandaluri, un tată alcoolic} apoi părinții au divorțat și fiecare și-au refăcut viața. De 4-5 ori am încercat să-mi iau viața, iar acum am un copil de 5 luni și mi-e frică de ce simt iar!!!!!! E adevărat că ne este greu, avem multe încercări, dar duhovnicul meu mi-a spus sec: ,,să încerc să accept viața!! Am ținut și canon în speranța că ni se vor rezolva problemele, dar nimic încă. Simt că eu am nevoie în permanență de un duhovnic în viața mea, care să mă ridice părinte de câte ori simt că voi cădea! Să mă ia de mână și să-mi spună: ”ridică-te, mergi mai departe”! Doar că și cu preoții care încerc să vorbesc parcă vorbim tot pe fugă, de ce nu-mi acordă acele clipe care poate m-ar liniști, sau mi-ar da elanul de a merge mai departe!? Vă rog să mă ajutați pentru că simt că nu mai pot și plâng foarte mult.

  • Alina O. a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Nu șriu, dacă e vorba doar de a accepta viața! Nu cred că e destul doar să accepți viața! Eu zic, să-L accepți pe Dumnezeu în viața Dumitale! Să-L lași pe El, prin poruncile Sale, prin legile Sale, prin învățăturile Sale, să-ți schimbe viața. Nu să te facă să o accepți, pe cea pe care o ai, ci să ți-o schimbe din temelii. El poate așa ceva. Pur și simplu, în viața Dumitale, e ceva putred. E un gol, dacă doriți, gol, pe care diavolul vi-l umple cu depresie. A dat și el de o cale prin care poate răzbate în viața Dvs. Uite că și profită de această lacună! Mântuitorul spune: ”Veniți la Mine toți cei osteniți și împovărați…” Poate că e cazul, ce zici Alino? Deseori, omul simte plăcere în această lume de la lucruri simple. De fapt, și viața i se schimbă de la niște lucruri cu totul simple. De exemplu, să ajuți pe cineva. O bătrânică, care are foarte mare nevoie de o curățenie, o baie sau poate, chiar să schimbe o vorbă cu cineva. Dumneata, tot ai avea  nevoie de cineva cărunt la cap, să vă îndrume, nu? Sau poate, sunt centre, unde puteți ajuta un copilaș. Personal, mă bucur mult când pot ajuta pe cineva să ducă măcar și o căldare de apă. Lucruri simple, dar care te fac să te simți util societății noastre. Și înaintea lui  Dumnezeu, sunt niște lucruri foarte și foarte importante. Într-un cuvânt, ar fi foarte frumos, să-ți descoperi un sens, un rost în viață, nemaivorbind de faptul că Dumnezeu va mângâiat cu un bebeluș extraordinar. Dvs. nu știți, cât de mult, unele perechi își doresc acest mare dar, cu care ați fost binecuvântată de Dumnezeu! Vreau să înțelegeți, faptul că, chiar dacă societatea nu ne prea poate ajuta, ea are mare nevoie de noi! Cu atât mai mult Dumnezeu are nevoie de tine. Cine îți va crește copilașul? Cine îți va legăna nepoțeii mai bine ca Dumneata? Nu vrei să-ți auzi copilașii strigând ”mămică” prin ogradă, sau nepoțeii ”bunicuțo”! Sunt niște lucruri de nimic, dar atât de scumpe, atât de plăcute… Sunt niște clipe, pentru care merită să trăiești!

Și tot mai frumos, mergând la cer să știi că pentru tine se roagă cineva cu lacrimi fierbinți, decât să știi foarte clar, că mergi în ghearele diavolului ca să arzi! Sunt niște realități, nu niște înspăimântări. Trăește pentru tine, trăiește pentru Dumnezeu! Viața e frumoasă! A fi adevărat ortodox, e un lucru extraordinar! Nu pierde momentul!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.