0
0

Sărut mâna părinte! Am fost la biserică săptămâna trecută şi duhovnicul mi-a spus să ţin post sau pe still nou sau pe still vechi. Dar am aflat acum de curând că sunt însărcinată şi nu ştiu cum să procedez mai bine. Ce mă sfătuiţi să fac ca să am un copil sănătos? Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută. Ne bucurăm pentru dumneavoastră. Și ce vă sfătuim noi: Să țineți post sau pe nou sau pe stil vechi. Mai ales în această perioadă a sarcinii nu veți putea duce postul mai lung decât cel potrivit. Un trup puternic îl duce mai greu cu atât mai mult unul care e mai sensibil, așa cum e trupul în perioada sarcinii. Și vă îndemn să vă îndreptați din nou către duhovnic și să-i spuneți această frumoasă noutate întrebându-l capacitățile postirii și rugăciunii dumneavoastră. Pentru că el vă cunoaște la ce încercări sunteți supuși și vă poate spune și cât se poate, în cazul dumneavoastră, să faceți dezlegare de la post. Însă eu vă spun, asemenea Sfinților Părinți: Postul nu e un chin pentru creștin ci o bucurie și o hrana duhovnicească. Și aceasta o poate înțelege doar cel care îi cunoaște înțelesul ascuns al postului. De aceea adevărații trăitori ai credinței nu mai caută dezlegări ci cu râvnă și nerăbdare așteaptă postul, chiar uneori mai apelând la post și în afara lui.

Hrisos a postit spre întărire, oare de ce noi postim spre nevoință? Când postim să ne ungem capurile noastre și să nu arătăm că postim: Burucați-vă și vă veseliți că postul ca leac de vindecare a fost lăsat pentru noi.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.