Rugăciunea

0
0

Am perioade cand am mare dragoste să mă rog și perioade în care mă rog mai mult forțat, căci nu mă pot concentra la rugăciune, de ce alternează aceste perioade și cum aș putea face să am dragoste de rugăciune? Vă mulțumesc anticipat.

  • Vasile a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Părintele Rafail Noica explică foarte clar: nevoința duhovnicească este de a-L înțelege pe Dumnezeu. Noi, din păcate, nu înțelegem nimic, noi vrem să-l dobândim pe Dumnezeu prin efortul trupului. Ce fericire poți găsi într-un post pe care nu-l înțelegi, în niște rugăciuni pe care le numeri? Rugăciunea celui trăitor este bucurie copilărească în focul necazului, postul lui este o viață cumpătată cu reținere în primul rând de la cele care-l vatămă trupește, deoarece cu ajutorul trupului facem cele duhovnicești – sănătatea trupului ajută lucrarea minții, fiind cu socoteală de a nu trece măsura, ca să nu se îngreuieze și să nu poată gândi cum trebuie, urmărind tot timpul să aibă o minte curată. Și acele perioade pe care le aveți când nu puteți să vă rugați, poate să fie de la această îmbuibare lumească. Deci de vă doriți trezvia minții și cugetului, să aveți mereu o viață cumpătată și râvnă către cele dumnezeiești și astfel vine dragostea și mângâierea în rugăciune.

”Când faci bine, oare nu-ți este fața senină? Iar dacă nu faci binele, păcatul bate la ușă și caută să te târască, dar tu biruiește-l!” (Facerea 4, 7)

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.