sinod

0
0

Ce măsuri s-au luat, sau daca se vor lua în legătură cu preoții care au mai fost căsătoriți, sau daca e adevărat despre ce se auzea că nu vor mai putea sluji?

  • cristian a întrebat 14 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova deciziile nu sunt valabile din păcate! Însă în Biserica Ortodoxă din România, Sfântul Sinod a decis ca preoții divorțați să nu mai poată deține funcția de paroh, cei căsătoriți a doua oară să fie opriți de a sluji cele sfinte! Iată și mai multe informații! Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis mai multe sancţiuni şi restricţii împotriva preoţilor care divorţează, două dintre ele fiind ca aceştia să nu mai slujească în altar şi să nu mai poată avansa profesional. Preoţii vizaţi de această decizie, inclusiv cei văduvi care se recăsătoresc, vor fi pedepsiţi prin depunerea de pe treapta preoţiei, nu vor putea ocupa funcţii în administraţia bisericească şi nu vor mai putea preda în învăţământul teologic. Dacă se va dovedi că cei aflaţi în această situaţie au avut rezultate deosebite, au fost părăsiţi de soţie, au copii în îngrijire şamd, se vor identifica, totuşi, mijloace pentru a nu fi îndepărtaţi din sînul Bisericii, chiar dacă nu vor mai putea sluji în Altar.

Sfântul Sinod a decis următoarele: clericii divorţaţi sau divorţaţi şi recăsătoriţi, precum şi cei văduvi şi recăsătoriţi, nu pot ocupa posturi de conducere în administraţia bisericească, la nivel de protopopiat, eparhie şi Patriarhie; nu pot ocupa postul de preot paroh, care este post de conducere; nu vor putea promova în alte parohii; nu pot fi propuşi şi nu pot primi ranguri bisericeşti; nu pot fi încadraţi şi nu pot funcţiona în învăţământul teologic preuniversitar sau universitar; nu pot solicita mutarea de la o eparhie la alta decât cu observarea atentă a situaţiei canonice şi menţionarea acesteia în fişa personală.

Decizia, luată pe 11 martie, urmăreşte să oprească destrămarea familiilor de preoţi, în condiţiile în care, după 1990, a crescut numărul preoţilor divorţaţi, divorţaţi şi recăsătoriţi, văduvi şi recăsătoriţi.

Doamne ajută și mântuire!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.