farmece

0
0

Am citit o carte care am cumpărat-o de la mănăstire în care descrie comportamentul celor care au farmece sau vrăji făcute, iar fostul soț are toate simtomele care le descrie cartea, pentru asta am ținut post și rugăciuni, dar nu au nici un efect asupra lui. Avem un copil împreună de 13 ani și stăm în același bloc, de care nu-i pasă deloc. Ne-a dat afară din casă pentru că așa i-a cerut amanta, și multe altele mai urâte, după 18 ani de căsnicie. Un an am umblat cu copilul la psiholog ca să-și revină, dar cum să-și revină când apare cu amanta aici?!

  • You must to post comments
0
0

Dureroase fapte prezintă soțul dar și conținutul cuvântul dumneavoastră lasă de dorit. Se simte lipsa smereniei. Știu că poate să fie izvorât aceasta din faptele soțului însă pentru noi ca și creștini nu trebuie să existe nimic care să ne îndepărteze de la virtuțiile. Iar în ce privește comportamentul soțului conform unor criterii descrise într-o carte, vreau să vă întristez. Ași avea o carte pe care ași dori să v-o recomand: Să mă descoper pe mine însumi. Înainte să judecăm pe cei de lângă noi, chiar și cei puțin mai departe de noi ca și rudenie, să ne descoperim pe noi în cele bune și cele rele. Și o să vedem că nu suntem vrednici de nimic. La fel vă spun că postul pe care îl țineți și rugăciunile pe care le faceți nu sunt de o esență pură. Sunt lucruri făcute din obligativitate și cu o oarecere condițiedar și pentru împlinirea unor voințe. Ori o rugăciune se face pentru ceva dar nu cu gând la acest ceva. Adică nu mă rog pentru sănătatea mea, ci mă rog Domnului pentru ca să îmi liniștesc sufletul. Iar sănătatea vine de la Domnul ca și răsplată a rugăciunii mele curate. Iată cum ar trebui să fim noi în rugăciunile noastre. Odată cu trecerea timpul s-a pierdut sensul adevărat al rugăciunii toți se roagă doar numai pentru ceva, au uitat să se roage mereu. De aceea Sfinții Părinți vorbesc mereu de rugăciunea neîncetată. Pentru a ne întoarce din nou la adevărata rugăciune. Și mulți din noi au înțeleg greșit îndemnul celor de demult: roagă-te pentru sănătatea ta. Adică roagă-te și vei vedea că sănătatea ta se va înbunătăți. Dar rugăciunea să nu conțină mereu: „Doamne fă-mă sănătos” ci „Doamne cât de bine este să fiu lângă Tine prin cuvintele rugăciunii”. La fel și cu postul. Nu postim cu condiții ci postim pentru al avea pe Hristos în mădularele noastre și pentru a trăi mereu prin virtuțiile noastre în El. Iar răsplata este binele nostru în această lume. Rău este pentru omenirea noastră că s-a îndepărtat de la sensul cel adevărat al cuvântului. Nu mai știu să coboare la esența lucrurlui. Vă îndemn astfel la o viață mai frumoasă și mai de model. Nu vă credeți la punctul culminant al credinței căci abea ați început să urcați. Nu lăsați ca faptele altora să vă țină la acel nivel ci mereu să fiți în ridicare. Iar copilului să-i explicați cât mai real lucrurile și el va înțelege. Și să încercați prin model viu să arătați comportamentul unui creștin.

Doamne miluiește poporul tău și binecuvintează moștenirea Ta. Plinirea Casei Tale o păzește și pe toți cei ce intră în ea îi luminează.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.