penticostali

0
0

Sărut mâna Părinte! În primul rând cred întru unul Dumnezeu, şi cred că într-adevăr religia noastră ortodoxă este calea, viaţa şi adevărul. Eu cu bărbatul meu trăim peste hotare, iar maica sa (văduvă) e penticostală (fostă ortodoxă) şi stă în ţară. Cu o săptămână în urmă a trimis nişte cărţi de a lor (pe care Doamne fereşte nu le-am citit) dar le-am pus într-o pungă. Ce ar fi corect să fac cu ele? Şi când va veni la noi în ospeţie cum să mă port (nu ne-am văzut încă)? Şi dacă va începe să se roage la noi, sau să ne citească de ale lor? Nu ştiu cum să procedez, că părinte îi datorez respect. Şi în plus în una din zile am citit în pilda zilei că nu suntem noi păcătoşii de rând vrednici să ne luam la spor cu ei… Sfinţii Părinţi mai întâi îşi curăţau sufletele şi abia apoi se duceau să se lupte cu ereticii. (pilda zilei 11 Sep 2010). Doamne ajută-mă!

  • You must to post comments
0
0

O să faceți foarte bine, dacă într-adevăr să-i acordați toată stima și tot respectul! Așa se cuvinte unui creștin ortodox, să lase totdeauna loc pentru iubire! E foarte important lucrul acesta! În ceea ce privește cărțile, cel mai bine este să le ardeți! E cel mai corect! A le utiliza în alt scop, e păcat, pentru că oricum se folosește numele lui Dumnezeu în ele! Să le citiți sau să le dați altcuiva, e și mai mare păcat! Deci cel mai bine – ardeți-le! În rest comportați-vă absolut normal cu ea! Doar dacă va veni momentul rugăciunii, lăsați-o să se roage ea singură, apoi Dvs. Sau invers. Dar nu împreună! Dacă se vor isca careva discuții în ceea ce privește credința noastră sau a Dumneaei, cel mai bine, rugați-o frumos, ca să închideți subiectul, pentru a nu intra în contradicții, pentru a nu-i leza sentimentele ei religioase și nici ea pe a Dvs. Spuneții frumos, că preferați să nu discutați la subiect!

În rest, lăsați faptele voastre să vorbească! Aceasta va fi calea cea mai bună pentru predicarea cuvântului lui Dumnezeu! Sectanții ne pot reproșa doar păcatele noastre! Pentru că în rest Adevărul e la noi! Nu lăsați loc păcatelor și atunci, viața Dvs. va însemna adevărată predică și mărturie a lui Hristos! Dumnezeu este iubire!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.