Sfinţirea casei

0
0

Sărut mâna părinte. Aş vrea să vă întreb dacă se poate face n casă slujba Sfântului Maslu şi ce presupune aceasta pentru cei din casă. Cum trebuie să se pregătească familia. În ultima vreme în familia mea s-au întâmplat multe necazuri şi simt că poate ne-ar ajuta şi această Sfântă Slujbă, pe lângă mersul la biserică, rugăciuni şi post.

  • You must to post comments
0
0

Doamne ajută.  Taina maslului este lucrarea sfântă săvârșita în numele Sfintei Treimi, de către preoții Bisericii, prin care se împărtășește credinciosului bolnav harul nevăzut al tămăduirii sau ușurării suferințelor trupești, întărirea su­fletească, iertarea păcatelor. Partea văzută constă din ungerea cu untdelemn sfințit, după ce s-a invocat prin rugăciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfântului Duh asupra celui bolnav. Taina maslului nu se poate confunda cu Taina sfântului mir (mirungerea) și nici cu miruirea. Taina sfântului mir împărtășește credinciosu­lui harul pentru creșterea duhovnicească. Taina maslului se săvârșeștea la cererea bolnavului sau apropiaților săi – rude, prieteni – în vederea însănătoșirii sau în perspectiva eshatologică: iertarea păcatelor care au dus la suferința, la tulburarea sufletului, sau pentru răspuns bun la dreapta judecată (judecata particulară și apoi cea obștească). Și această taină poate fi făcută atât la biserică pentru întreaga comunitate bisericească cât și la casa bolnavului. E recomandat cel puțin 2 preoți să fie prezenți la săvârșirea acestei taine și cel mai bine e numarul de 7! Însă pentru dumneavoastră cel mai bine ar fi o taină a spovedaniei și la această taină să întrebați duhovnicul dacă vi se cuvinte de socotință Taina Sfântului Maslu.

Întrebat despre procesul îmbolnăvirii și al însănătoșirii unora dintre cei veniți la El să-i vindece, Iisus răspunde că boala se datorește fie păcatelor proprii, fie celor ale părinților. Deci să ne grăbim prin spovedanie să ne vindecăm în fapte și în gând.

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.