Părinte, ajutaţi-mă vă rog!

0
0

Feciorul meu a plecat în USA ca student, de 3 ani, în tot acest timp tot mai des îl auzeam că doreşete să se întoarcă acasă, dar nu demult mi-a zis că în Moldova e sărăcie şi vrea să-şi facă paşaport biometric, ca să poată circula liber. Eu ca mamă mă strădui să-i lămuresc, dar el îmi răspunde că: „Principalul să nu primească cip pe frunte ori pe mâna, dar în paşaport nu e straşnic”. Vă rog, părinte, să-mi lămuriţi cum să-mi conving copilul ca să nu-şi piardă sufletul. Vă mulţumesc!

  • You must to post comments
0
0

Bună dimineața. Da, e greu și dureros… Dvs spuneți-i simplu că aceasta e și înșelăciunea, că se începe tot de la pașaport, deci îi dai o putere diavolului asupra ta, apoi cu pecetea îi va băga în minte alte motive și nu mai scapi din ghiarele lui. Spuneți-i că viața e trecătoare și instabilă, nu știi mâine de ajungi să deschizi ochii, nu că să te mai gândești la avuții și bogății. Mai bine sărac și cu Hristos, decât îndestulat și printre diavoli. Sigur că bogăția nu durează, ci e o euforie de moment, dar noi știm cum zboară clipele, el e oare așa de nesăbuit să schimbe clipele cu veșnicia?! Mai bine acasă, lângă părinți să mănânci mămăligă, dar să rămâi în credință, decât pierderea sufletului. Aici se încearcă credința, și de va lupta la prima ispită, le va înfrunta și pe celelalte.

Domnul să fie cu el și să-l înțelepțească și ajute în lupta duhovnicească. Ce-i va fi omului de va câștiga toate bogățiile, iar sufletul își va pierde? Ori ce va da el în schimb pentru sufletul său?!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.