nu știu ce să mai cred

0
0

Sărut mână părinte aș avea și eu o întrebare la dumneavoastră. Sunt împreună cu prietenul meu de 6 ani și nu înțeleg de ce nu vrea să ne căsătorim. El are 30 de ani și eu 25 și de câte ori îl întreb, dar noi de ce nu ne căsătorim spune c-o să ne căsătorim, dar nu acum. Toți prietenii noștri de familie sunt căsătoriți și când îi văd mă doare sufletul că de ce nu sunt și eu la casa mea. Nici să ne despărțim nu vrea, dar nici să ne căsătorim. Eu nu mai înțeleg ce vrea, la lucru nu mă lasă mă ține numai acasă, căsătorie nu, copii nu, le vrea pe toate dar nu acum. Vă rog dați-mi un sfat sau o îndrumare. Vă mulțumesc.

  • Ramona a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0
Dragă Ramona, dacă înţeleg ce înseamnă acel „împreună” a-l d-ră atunci cred că vă referiţi la faptul că locuiţi împreună şi nu prea cred că e ca frate şi soră. Şi dacă anume aşa stau lucrurile atunci vă daţi şi singură seama de ce nu prea se grăbeşte să se căsătorească. Căci de era un om credincios şi cu frică de Dumnezeu avea să înceapă temelia vieţii alături de d-ră prin taina sfintei cununii, dar nu prin atragerea mâniei Domnului locuind în păcat. Din păcate pentru multe cupluri tinere de azi locuirea în concubinaj, sau le mai zic unii  şi „căsătorie de probă” este un lucru firesc. ”Lucuim acum pentru noi, vedem ce ne reuşeşte şi apoi ne şi căsătorim” cam aceasta este norma societăţii de azi. De stau aşa lucrurile de ce atunci mai căutăm să nu suferim? Ziceţi că vă doare sufletul că prietenii vă sunt căsătoriţi şi d-ră nu. Dar aş zice că ar trebui să vă doară că vă pierdeţi sufletul. Şi atât cât locuiţi departe de Dumnezeu şi de legile sale nici ajutor de la El nu veţi primi. Aş zice că ar trebui să decideţi ce este mai important pentru d-ră fericirea trecătoare a acestei vieţi, dar nici la ea nu puteţi ajunge atât cât vă îndepliniţi doar voia proprie şi uitaţi de cea a Domnului, sau cea veşnică. Şi de vă doriţi mântuirea sufleteului, să reveniţi la Dumnezeu şi la poruncile sale. De vă iubeşte prietenul cu adevărat vă va înţelege şi va respecta dorinţa d-ră. Căci în orice moment al vieţii luăm decizii cui vrem să-i fim plăcuţi lumii sau Creatorului, ce e mai important fericirea trecătoare sau cea veşnică.

Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câştiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său?

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.