Doamne ajută

0
0

Mulţumesc pentru răspunsuri, o altă întebare care mă apasă, anume, încerc de mai bine de o jumătate de an cu soţia să concepem un copil (încercăm să păstrăm rânduiala de marţi, joi), ideea e că nu reuşim (recunosc că am păcătuit înainte de căsătorie neştiind gravitatea păcatului şi nu numai), ce ne recomandaţi? de citit, poate anumite ritualuri (în sensul rânduielilor ortodoxe), e valabilă vorba conform căreia câţi ani am trăit necununaţi atâţi ani nu vom putea face copii?

  • You must to post comments
0
0

Dacă e valabilă fraza de la urmă, n-am cum să știu eu, și nici nu cred eu în astfel de lucruri, căci toate vin bine rânduite de la Dumnezeu cu un scop precis și bine determinat, spre binele nostru, chiar de mulți nu cred în aceasta. Însă în privința problemelor dvs, vă îndemn la curaj, răbdare, smerenie și rugăciune. Doar și sfânta Elisabeta, mama lui Ioan Botezătorul a rămas însărcinată la o vârstă înaintată, spunând că: Domnul dă viață și acolo unde e imposibil, de rămâi întru căile Sale și faci Voia Sa, nedeznădăjduind întru nimic. Rugați-vă mult și la Maica Domnului, cu zdrobire de inimă, căci ea este ajutătoarea celor în dureri, alinarea în necazuri și grabnic ajutătoare. La urma urmei trebuie să înțelegeți și atârnați cu simplitate și nerăutate de cele sfinte: dacă vă doriți ceva mult, nu e deajuns să faci careva ”ritualuri”, cum ați spus, și toate se vor împlini. Nu, nu este așa! Și nici careva jerfe pe o bucată de timp până obții ceea ce dorești, ci jertfa lui Dumnezeu e duhul umilit și înfrânt, e fapta bună și schimbarea vieții, lăsarea de păcate pe tot parcursul vieții! Faceți acestea și mila Domnului va fi cu voi!

Doamne, strigat-am către Tine…. auzi-mă, ia aminte glasul rugăciunii mele, să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta!

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.