0
0

Doamne ajută, părinte am o întrebare mai delicată, în urma căreia ştiu ce mă vei sfătui, dar vă rog să îmi răspundeţi, sunt câteva zile decisive în viaţa mea, e posibil să renunţ la tot şi să merg la mănastire (din inimă), ideea e că sunt căsătorit, dar nu pot să oblig soţia să mă urmeze aşa cum au facut alţi Sfinţi (are şi ea familie), trebuie să bag divorţ (nu e păcat?), să o las liberă sau cum să fac? Vă rog să îmi răspundeţi.

  • You must to post comments
0
0

Nu puteți pleca la mănăstire până nu aveți acordul și permisiunea soției! Canoanele sunt extrem de stricte în privința dată! Plecarea la mănăstire poate fi făcută doar cu bunăînțelegere, din partea la ambele părți! Nu aveți dreptul să vă lăsați soția, pentru că la Taina Sfintei Cununii, ați promis că o să fiți alături și la bine și la greu, până la sfârșitul vieții Dvs! Dacă o lăsați, în grija cui o lăsați? Și dacă soția cade în patima desfrâului sau a beției, pentru că se simte abandonată, cum o să vă simțiți în mănăstire? Nu se poate frate, cât de mare nu ți-ar fi râvna! Iar mântuirea crede-mă, o poți câștiga nu doar în mănăstire, ci luptându-te pentru mântuirea soției tale!

Așadar, cei doi sunt una și ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă! Doar cu bunăînțelegere, doar plecând ambii la mănăstire!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.