0
0

Sărut mâna părinte.. nu știu cum să intru în subiect, sunt mai multe.. locuiesc împreună cu „partenera de drum” de scurt timp.. (vrem să mergem la biserică să ne citească părintele..) ea face un tratament pe durată îndelungată, pastilele au foarte multe reacții adverse care afecteaza sistemul nervos, insomnii, vise urâte, depresie, panică.. citeste mai tot timpul rugăciuni, e pe drumul cel bun și vrea mai mult.. și mă influențează și pe mine.. care este îngrijorarea mea.. de când ne-am mutat am fost o singură dată duminica la biserică împreună.. de atunci n-a mai mers pe motiv de neodihnă – motivată. Are o prietena foarte bună, penticostală.. i-a fost tot timpul alături la greu.. chiar a și fost la ei la biserică.. și-mi tot spune ce frumos e la ei și ce iubitori și pașnici.. și compară cu ortodocșii; că nu contează religia în care.. important e să mergi unde te simți mai aproape de Dumnezeu. Mai are și exemple alte fete care de când merg la biserica lor, s-au schimbat. Și duminica aceasta e hotărâtă să meargă la ei.. peste scurt timp are și botez, și nuntă, prietena.. trebuie să mergem. Vă relatez mai pe scurt, dar știu că înțelegeți.. Eu știu că-n afara bisericii ortodoxe nu este adevăr.. plus că penticostalii nu-și fac cruce.. scuză e că a suferit prea mult Iisus Hristos și.. când Sfânta Cruce e mărturisirea, puterea.. Spuneți-mi câteva cuvinte.. Vă mulțumesc părinte și mă iertați pe mine, păcătosul..

  • You must to post comments
0
0

Bună ziua stimat frate întru Domnul! În privința a ceea ce a spus prietena dvs, că nu contează la ce biserică mergi, Dumnezeu e unul etc… : să-i spuneți așa că dacă ai merge într-un templu idolesc, tot poți spune că nu contează asta, Dumnezeu e omniprezent și să crezi că faci lucru bun, dar în fața lui Dumnezeu aceasta e urâciune și lepădare. Hristos a zis că Eu voi zidi o biserică drept măritoare pe piatra aceasta (adică apostolul Petru, o biserică care va fi fundamentată de apostolii Domnului și pe baza a lor învățături se va crea, iar cap acelei biserici va fi însușu Domnul). Deci nu a zis că: Eu voi crea biserici, nu contează de care, principalul numele Meu să figureze în ele! Iar biserica Domnului e fundamentată pe purul și unicul adevăr, pe care penticostalii și alte secte nu-l conțin, deci cum pot fi ele dar numite biserici?! Și despre ce fel de mântuire se poate vorbi în cadrul lor?! Spuneți-i că de vrea tămăduire sufletească și trupească, nu să se lepede de credința sfântă, dar și mai mult să și-o întărească, că de nu, o va zăpăci diavolul până o va duce la disperare și deznădejde și atunci mult mai greu îi va fi întoarcerea și tămăduirea. Deci să fugă cât mai departe de acele înșelări și să înțeleagă treaz că-i pe calea înșelării, să meargă la un duhovnic și să se spovedească, căc astfel va lovi drept în capul diavolului și-l va îndepărta pe o vreme. Iar prin faptul că judecă ortodocșii: în primul rând nu are dreptul s-o facă, căci și ea este pânî când ortodoxă, în al doilea să nu se lase îndulcită de lupii în piei de oaie cu care se prezintă penticostalii, căci se înâelege că face parte din înșelare.

Biserica ortodoxă o facem noi, creștinii. Și nu e de vină Domnul că am devenit mai răi ca animalele și defăimăm numele de creștin. Dar asta nu înseamnă că El și-a retras Harul și adevărurile din biserica Sa și că l-a trimis la secte. Să fim deci fideli până la moarte unicii și adevăratei credințe întru Domnul nostru Iisus Hristos – cea ortodoxă: dreapta credință!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.