Bună ziua!

0
0

În curând se termină postul şi trebuie să mă împărtăşesc. Sunt tristă şi mă macină foarte tare gândurile. Problema mea e veche, am păcatul malahiei. Se spune că ruşinea de a nu-l spovedi vine de la diavol, dar de ceva timp simt că cineva m-a ajutat şi m-a scăpat oarecum de această ruşine, Dumnezeu în mod sigur. Deci aş dori să îi spun preotului păcatul meu nemărturisit de atâţia ani, şi ascuns. Nu ştiu cum să fac cu cei din jur, trăiesc într-un sat în care lumea mă ştie ca fiind o fată cuminte, mă judecă, şi mi-ar fi foarte genă de părinţii mei, ei nebănuind niciodată păcatul meu. M-ar chinui cu întrebările foarte tare, ce am făcut de nu mi s-a dat sfânta împărtăşanie (şi nu aş şti ce să le răspund), pentru că ştiu că acesta mă aşteaptă. Acesta e un motiv care mi-a mai rămas ca să nu îi zic preotului. Vă rog din suflet părinte să mă îndrumaţi, ce aş putea să fac? Să nu mă împărtăşesc deloc postul acesta, până nu o să pot merge singură la biserică fără părinţi, că măcar ei să nu vadă? Mulţumesc, iertaţi-mă.

  • Veronica a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Nu merită să vă jucați de-a va-ți ascunselea! Nu trebuie să uitați niciodată că: ”Diavolul, este tatăl minciunii”! Gândul de a minți, este tot de la diavolul. Se primește că luptați cu patima malahiei, dar vă lăsați învinsă de patima minciunii! Nu e bine! Odată ce am păcătuit, trebuie să fim în stare să ne primim și pedeapsa pentru păcat! De amânat, la fel nu e bine! Poate că, ar fi cazul să mergeți la părintele în timpul săptămânii, sau seara la vecernie și să mărturisiți! Ar fi o cale! Însă eu, vă recomand să nu fugiți ci să fiți tare în a mărturisi, fără a vă gândi la întrebările celor din jur! Pacea, liniștea, bucuria de la faptul că ați mărturisit păcatul le va acoperi pe toate!

Nu știu pe cât de convingător am reușit să fiu! Știu doar că îngerii în cer se bucură pentru pocăința Dvs! Însă ca să fiți desăvârșită, trebuie să mergeți până la urmă!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.