0
0

Sărut mâna, părinte! La moment locuiesc cu prietenul meu, dar nu suntem cununaţi, mai înainte m-am spovedit şi pentru păcatele mărturisite părintele m-a îndemnat să ţin posturile şi să citesc rugăciuni dimineaţa şi seara, de abstinenţă nu mi-a zis, dar e foarte logic pentru posturi. Acum îmi fac rugăciunile în fiecare zi şi aş vrea să-mi spuneţi e mai bine să nu mai am relaţii până la cununie pentru ca să pot avea iertare pentru păcatele mele mari?

  • Veronica a întrebat 13 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Aici nu e vorba: e mai bine, ori mai puțin bine. E categoric: nu mai trebuie să trăiți în curvie dacă doriți îndreptare și dacă doriți să vă fie auzite rugăciune. De altfel, de ce vă mai rugați?! Cum oare vă va asculta Dumnezeu, când zaceți în păcatele de care cereți iertare?! Oare n-ați auzit că: nu vă amăgiți, nici desfrânații nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu?! Atunci de ce vă nevoiți să vi se ierte alte păcate, din moment că acel în care zaceți deja e spre pierzanie?! Domnul ne îndeamnă să-L urmăm, ascultăm poruncile, lepădăm de păcate și să nu le mai facem, să ne pocăim… Dar noi cum facem?! Ca tâlharul care dimineața se pocăiește și că a mâncat de frupt și se roagă să fie iertat, iar seara se duce la furat?!

Cine își ia în serios mântuirea sufletului, acela se nevoiește corect! Iar cine cu superficialitate interpretează cele sufletești, deja a și căzut. Să luam dar aminte la ce dorim și cum ne-o dorim: ca nevoința nostră să nu fie în deșert!

Cu râvnă întru Domnul
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.