Ce să fac?

0
0

Hristos a Înviat. Spuneţi-mi, vă rog, dacă sunt rugăciuni speciale, prin care să cerem Celui de Sus necazuri? Să nu credeţi că e ceva neînregulă cu mine, pur şi simplu, ultimul timp toate îmi merg bine şi nu am practic deloc necazuri şi întristări. Ce să fac? Oare a uitat Domnul de mine? Înainte când nu înţelegeam sensul lor, aveam aşa multe probleme şi necazuri, iar acum când ştiu cât de mare este răsplata pentru toate greutăţile prin care trecem, nu le mai am 🙁 CEI CARE AVEŢI NECAZURI, BUCURAŢI-VĂ ŞI ÎNVĂŢAŢI-VĂ SĂ LE TRECEŢI CU RĂBDARE, CĂ MARE E RĂSPLATA PENTRU ELE!!!!!

  • You must to post comments
0
0

Cu adevărat a Înviat! Rare cazuri, să fi fost noi întrebaţi de cum se poate dobândit opusul la bucurii Smile Dar să ştiţi, că după ploaie, vine soare. Aşa şi la dvs, aţi avut în trecut, acum e o pauză. Wink Mai glumesc, chiar îmi vine în minte istorioara cu un monah bătrân care se întrista că nu mai era încercat de gânduri rele şi necazuri. Şi vă spun că acesta e un duh de smerenie. Cât despre să cereţi de la Domnul: „Să nu ispiteşti pe Domnul Dunezeul tău”. Iată ce spune sfâtul Serafim din Sarov despre cum şi ce trebuie de cerut Domnului: „Bucuria mea, nu vă îndoiţi de aceea, că Dumnezeu nu vă va îndeplini cerinţele, numai că ele să se refere către zidire Dumnezeiască şi ajutorul aproapelui. Dar chiar de e spre folosinţa şi necesitatea personală, sau aveţi nevoie să dobândiţi ceva – acestea totate, cerute ascultător, Dumnezeu vi le va trimite. Dar să fie în cazul, când cererea e urgentă şi de extremă necesitate, doar iubeşte Domnul pe cei ce-l iubesc. De un lucru să vă feriţi: Să nu cereţi de la Tatăl, ceea de ce nu aveţi urgentă nevoie! N-o să-i refuze Dumnezeu omului, pentru credinţa creştină ce o are în Iisus Hristos, Fiul Său, dar îi va cere socoteală, de ce L-a neliniştit cu cereri nefolositoare, a cerut de la El ceea, de care se putea foarte bine lipsi”. Mai frumos şi complet răspuns – nu s-ar fi putut de dat. Să ascultăm de sfinţii părinţi care vorbeau prin Duhul Sfânt, şi nu vom da greş!

De-i necaz ori bucurie, numai Dumnezeu o ştie! Să dăm slavă mereu lui Dumnezeu şi să nu ne lăsăm influenţaţi , sau amăgiţi de ispitele şi bucuriile trecătoare!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie
  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.