Telefoanele mobile, binecuvantate de un preot anglican
Angajaţii City din Londra au putut să se bucure de binecuvântarea telefoanele lor mobile de către un preot, luni, 11 ianuarie 2010, în timpul unei slujbe ţinute într-o biserică din cartierul financiar al capitalei britanice.
La slujba specială, ţinută în biserica Sf. Lawrence Jewry, datand din 1136, au participat aproximativ 80 de persoane care şi-au expus telefoanele în timpul binecuvântării, a declarat pentru AFP preotul anglican David Parrott.
Ideea acestei binecuvântări provine dintr-o veche tradiţie creştină conform căreia muncitorii vin cu uneltele muncii lor, cum era plugul, pentru binecuvântarea din primele luni de după Crăciun.
„Am hotărât să adaptăm această slujbă la vremurile noastre; m-am rugat pentru cei care folosesc noile tehnologii şi pentru cei ce le fac să funcţioneze”, a spus preotul.
„În timpul rugăciunii de binecuvântare de la Dumnezeu, aceste instrumente tehnologice (ale credincioşilor) au fost ridicate într-adevăr în aer, spre cer”, a mai spus David Parrott.
Turma sa a ţinut în mod excepţional de această dată telefoanele pornite – dar „mute” – în timpul slujbei, din cauza rânduielii ceremoniei, a precizat acesta.
www.lacasuriortodoxe.ro