Moaștele Sfîntului mare mucenic Dimitrie au ajuns la Chișinău.
Cu prilejul prăznurii Înălţării Domnului, la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din Chişinău au fost aduse din Thessalonik, Grecia, moaştele Sf. mare mucenic Dimitrie.
Mâna dreaptă a Sf. Dimitrie Izvorîtorul de Mir a fost adusă de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe din Grecia. Sfinţenia a fost întâmpinată în scuarul Catedralei Mitropolitane de către PS Episcop Petru de Ungheni şi Nisporeni şi PS Episcop Savva de Tiraspol şi Dubăsari. Cu această binecuvântată ocazie, de către cei doi arhierei a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire, la care a participat un număr mare de creştini dornici să se închine sfintelor moaşte.
Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie a trăit pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian Galeriu (284- 311) și era fiul voievodului cetății Tesalonicului, botezat în taină de părinții săi, de frica cruntelor prigoane împotriva creștinilor. DUpă moartea tatălui său, împăratul l-a făcut voievod al Tesalonicului pe Dimitrie. Însă după ce a aflat că acesta este creștin, l-a aruncat în temniță și, în cele din urmă a poruncit să fie străpuns cu sulițe. La sfintele moaște ale ostașului lui Hristos, Dimitrie s-au făcut multe minuni și tămăduiri.
Mina dreaptă a Sf. M. Mc. Dimitrie se va afla spre închinare în catedrală pînă la 2 iunie.