Părintele Arhimandrit Augustin (Zaboroşciuc) nevoitor al Mănăstirii Curchi, ne bucură cu un blog de autor
Părintele Arhimandrit Augustin (Zaboroşciuc), nevoitor al Mănăstirii Curchi, autor a trei volume: „Timpul cernerii”, „Ca pe smochinul cel neroditor să nu mă tai, Mântuitorule” și romanul pentru tineri „Egipteanca”, ne bucură de astăzi cu un blog de autor în care își propune să aducă în fața iubitorilor de carte creștină scrierile sale.
Este îmbucurător faptul că titlul de carte religioasă din Republica Moldova devine tot mai diversificat și capătă o tentă tot mai cizelată și o linie din ce în ce mai bine conturată. Plasarea acestor lucrări în spațiul virtual este binevenită și apreciată mai ales de confrații noștri plecați peste hotarele țării, pentru care internetul a devenit un mijloc de comunicare și o punte de legătură cu cei de acasă.
Prin lucrările sale, Arhimandritul Augustin se recomandă ca un autor prodigios, fidel tradiției textuale bisericești, propunând cititorului o scriere accesibilă, plină de esență, fără a deraia spre lejeritate și simplism.
Osteneala părintelui Augustin a fost apreciată încă de la debutul său literar cu lucrarea „Timpul cernerii”, o culegere de eseuri inspirate în special din operele Sfinților Părinți, care s-a bucurat de succes în rândurile cititorilor de pe ambele maluri ale Prutului, primind binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir și a starețului Sfintei Mănăstiri Curchi, Preacuviosului Părinte Arhimandrit Siluan (Șalaru).
Arhimandrit Augustin Zaboroșciuc:
Am văzut lumina zilei în anul 1978 de la nașterea lui Hristos, într-o familie simplă de credincioși din localitatea Elisaveta, municipiul Bălți.
Nu m-am deosebit cu nimic de semenii și colegii mei, doar decât cu alegerea pe care am făcut-o. Tatăl meu dorea sa mă vadă militar sau colaborator al organelor de drept, mama ― medic, iar eu, percepând cu mintea de copil frumosul ce ma înconjura, doream să devin actor și să-mi dedic viața artei.
Însă Dumnezeu a binevoit altfel și m-a chemat la o slujire neînțeleasă uneori de oameni și m-a adus într-o lume total lipsită de virtualitate, unde până în prezent sunt în căutare și doresc să-mi dedic puterile și timpul FRUMOSULUI și artei, ARTEI DE A DEVENI OM …
Pentru a vă familiariza cu lucrările părintelui Augustin, accesați adresa http://arhimaugustin.info/