Mieii şi porcii, sacrificaţi doar de Paşte şi de Crăciun
Parlamentul European a adoptat, miercuri, un set de legi care prevede, printre altele, că porcii şi mieii vor putea fi sacrificaţi după vechile metode doar de Paşte şi de Crăciun. Astfel, românii vor putea tăia animalele în continuare, însă numai cu zece zile înainte de cele două sărbători. Crescătorii care doresc să îşi sacrifice animelele în alte perioade sunt obligaţi să utilizeze metoda asomării înainte de tăiere sau o altă cale care să asigure moartea imediată a mieilor şi, respectiv, a porcilor.Mieii şi porcii, sacrificaţi doar de Paşte şi de Crăciun
www.libertatea.ro
P.S. Prea puţini cred că s-au dat cu întrebarea. Înainte de care paşte, de cel ortodox s-au catolic, nu de alta, dar se primeşte că catolicii vor mânca carne, iar ortodocşii nu prea…