Preacucernice Părinte Prot. Mitr. Victor Botnarenco!

Cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de rodnică și binecuvântată slujire preoțească, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, doresc să vă adresez cele mai sincere și călduroase urări de bine, pace și sănătate.

Parcursul dumneavoastră slujitor, început cu multă credință și devotament față de Hristos, a fost și rămâne o mărturie vie a iubirii față de Dumnezeu și de oameni. Încă din momentul hirotonirii ca diacon, în septembrie 1994, și apoi ca preot în Catedrala Mitropolitană „Sfântul Teodor Tiron” din Chișinău, cu Binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, ați demonstrat o dedicare deosebită față de Biserica Ortodoxă, oferind credincioșilor alinare, învățătură și pildă de trăire creștină autentică.

Studiile la Seminarul Teologic din Noul Neamț, Chițcani, între anii 1992-1996, au fost fundația solidă pe care ați clădit o viață de slujire ce se distinge prin jertfelnicie și înțelepciune pastorală. Ați fost mereu aproape de credincioșii dumneavoastră, răspunzând chemărilor sufletești și nevoilor lor duhovnicești, fiind un adevărat păstor al turmei pe care Domnul v-a încredințat-o.

Pe parcursul acestor 30 de ani, v-ați pus neîncetat talanții în slujba Domnului, învățându-ne pe toți prin exemplul personal ce înseamnă a fi un slujitor adevărat: umilință, dragoste și ascultare de Dumnezeu. Slujbele pe care le-ați săvârșit, cu o deosebită atenție și respect față de rânduielile bisericești, sunt o dovadă vie a dăruirii și chemării dumneavoastră.

În această zi de bucurie duhovnicească, ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă binecuvânteze cu harul Său, să vă întărească și să vă lumineze calea în continuare, pentru a putea sluji cu aceeași dăruire și dragoste. Fie ca Sfântul Ioan Teologul, ocrotitorul dumneavoastră, să vă fie mereu alături și să vă călăuzească în toate lucrările binecuvântate pe care le întreprindeți.

Cu profund respect și admirație pentru tot ceea ce ați realizat, vă felicit din inimă și vă doresc mulți ani binecuvântați în slujba Domnului!

Întru mulți și fericiți ani, Preacucernice Părinte!

Cu aleasă prețuire,
Prot. Mitr. Iulian Rață
Protopop de Orhei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.