Veteranii de război din Basarabia, în pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina
O delegaţie formată din veteranii Războiului de Independenţă din Basarabia participă în aceste zile la un pelerinaj la mănăstirile din Moldova şi Bucovina. Delegaţia formata din 50 de persoane se află în România cu binecuvântarea şi la iniţiativa Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Luni, grupul de veterani a fost primit în jurul orei 14:00 de IPS Teofan, iar la ora 16:00 a participat la o recepţie la Prefectura Judeţului Iaşi.
Întrucât mulţi dintre veteranii de război au venituri modeste, toate costurile pelerinajului au fost suportate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB). „Întâlnirea cu IPS Teofan a fost una de suflet, deosebită. Pe parcursul acestei întâlniri, combatanţii noştri, care sunt comandanţi, pedagogi, ofiţeri sau medici, au comunicat cu IPS Teofan, cu preoţii, au citit versuri, au făcut evocări din perioada războiului. S-a vorbit despre o posibilă şi necesară unire spirituală a neamului nostru românesc”, a spus Constantin Lazăr, preşedintele Asociaţiei Cetăţenilor Români din Republica Moldova.
Marţi, veteranii au fost investigaţi gratuit la Spitalul „Providenţa” al MMB. La 25 martie a.c., veteranii de război au vizitat Mănăstirile Secu, Sihastria, Văratic, Agapia, din judeţul Neamţ, Casa memorială „Ion Creanga” din Humuleşti, urmând ca astăzi sa se îndrepte către Mănăstirile Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa şi Putna din judeţul Suceava.
La biserica parohiei Bârnova din judeţul Iaşi a avut loc ieri o întrunire a membrilor fundaţiilor care militează pentru unirea Basarabiei cu România. Participanţii prezenţi la Sfânta Liturghie, au evoca personalitatea politicianului Ion Inculeţ, îngropat în curtea Bisericii Bârnova, cel care a fost preşedintele Republicii Democrate Moldoveneşti între 21 noiembrie 1917 şi 27 martie 1918. „Membrii Asociaţiei Culturale „Pro Basarabia şi Bucovina”, dar şi reprezentanţii altor fundaţii vor susţine discursuri oficiale legate de momentul istoric al Unirii Basarabiei cu România şi despre personalitatea politicianului Ion Inculeţ”, a spus pr. paroh Albert Adrian.
mmb.ro

lcd телевизор цена