Majoritatea ruşilor sunt de părerea că omul şi lumea în general a fost creată de Dumnezeu
În privinţa originii Dumnezeieşti a lumii create (creaţionism) – 44% dintre ruşi sunt de părerea că lumea şi omul în general a fost creat de Dumnezeu, în acelaşi timp doar 35% sunt adepţi ai teoriei lui Darwin, ne informează „Interfax” potrivit datelor transmise de Centrul de Cercetare a Opiniei publice din Federaţia Rusă.
Potrivit datelor acestui sondaj realizat de centrul mai sus amintit, dintre adepţii teoriei lui Darwin (55 %) majoritatea sunt locuitori ai Moscovei, apoi necredincioşi (54%) şi (45%) „oameni cu studii”, iar creaţionismul este acceptat doar de oamenii simpli de la sat (50%), de credincioşi şi de oamenii „fără studii superioare” (48% şi respectiv 50%).
Cu toate aceaste presupunerile creaţioniştilor li se par ruşilor mult mai plauzibile, mai ales în privinţa creării omului de Dumnezeu (48%). „La început lumea a fost perfectă dar cu odată cu trecerea timpului ea a devenit haotică” (49%).
Sondajul de opinie realizat de CCOFR s-a desfăşurat între 20-21 noiembrie. La realizarea acestui sondaj au participat 1600 de oameni din 140 localităţi şi din 42 de regiuni ale Federaţiei Ruse.