Ţinutele sexy, folosirea contraceptivelor şi a prezervativelor sunt încurajate în jocurile de pe internet pentru cei mici
My Minx, joc creat de curând, încurajează jucătorii să îşi îmbrace personajele cât mai sexy şi să adopte copii doar de dragul amuzamentului. Personajele create de fetiţele ce joacă acest gen de jocuri pot adopta copii în cadrul jocului. Aceştia sunt consideraţi nişte accesorii de modă, sunt adoptaţi doar pentru a întregi imaginea de divă a personajului virtual.
Zeci de părinţi au fost revoltaţi de apariţia acestui joc online. Jocul intitulat My Minx de asemenea dă posibilitatea utilizatoarelor, chiar dacă acestea sunt încă foarte mici, să administreze personajului creat contraceptive sau, de ce nu, pastila de a doua zi.
Personajele pot fi îmbrăcate în lenjerii intime sau costume extrem de sexy şi pot cumpăra orfani care poarta numele unor copii deja adoptaţi de către celebrităţi.
În clinica virtuală unde se fac adopţiile, există deja copii numiţi Pax, Maddox şi Zahara, numele fiind acelea ale copiilor adoptaţi de Angelina Jolie.
Chiar mai mult de atât, copiii au şi aceaşi naţionalitate, vârstă şi aceleaşi hobby-uri. De asemenea la clinică îi găsim şi pe David Banda şi Mercy din Malawi, cu siguranţă creaţi după copiii adoptaţi de Madonna.
Odată intraţi în posesia odraslelor, jucătorii încearcă să îi îmbrace cât mai modern şi scump pentru a perfecţiona imagniea familiei şi pentru a vinde imaginea micuţilor la diverse reviste de modă.
Controversatul joc creat de „London firm Blighty Arts” permite personajelor să meargă în baruri unde pot consuma alcool sau pot agăţa. Pentru fericiţii care reuşesc să aibă o aventură de o noapte există la dispoziţie prezervative şi pastile de a doua zi.
Există şi concursuri de creaţie în cadrul jocului, unde tinerii jucători pot confecţiona diverse costumaţii şi le pot brandui singuri. Cu cât este mai sexy îmbrăcat, cu atât personajul are mai multe şanse de a câştiga concursul.
O mare problemă a jocului este aceea că nu există nici o restricţie de vârstă dar în schimb există posibilitatea de a cumpăra bani virtuali cu ajutorul cardului pentru achiziţionarea de bunuri. Creatorul acestui joc a mai creat „Miss Bimbo” joc ce încurajează tinerele să administreze personajului din joc pastile de slăbit sau operaţii estetice de mărirea sânilor.
Părinţii sunt terifiaţi de lansarea acestor jocuri şi acuză compania de exploatarea copiilor pentru profit.
Un reprezentat al asociaţiei de apărare a drepturilor copiilor a declarat pentru DailyMail următoarele: „Copiii pot accesa acest joc fără ca părinţii să ştie, folosirea prezervativelor în cadrul jocului nu îi va ajuta să devină mai precauţi atunci când vor fi mari, iar ideea de a adopta un copil doar de dragul amuzamentului este foarte greşită. Acest joc nu promovează nici o valoare morală sau etică. Este îmbuibat de mesaje dăunătoare şi singurul motiv pentru care a fost creat este acela de a obţine profit rapid profitând de curiozitatea şi vulnerabilitatea celor mici”.
www.cotidianul.ro