Enoh, personaj principal într-un joc video violent

Împătimiţii jocurilor video ar putea intra în contact cu istoria biblică, odată cu lansarea jocului „El Shaddai”, al cărui personaj este Enoh, figură emblematică a Vechiului Testament.

Producătorul Ignition Entertainment a bazat scenariul unui joc pe firul evenimentelor prezentate de apocrifa lui Enoh (carte inclusă în Biblia etiopiană, însă care nu a fost acceptată în canonul biblic general). În joc, Enoh este un preot care încearcă să împiedice şapte îngeri căzuţi să distrugă lumea. De la lansarea sa oficială, în aprilie, jocul a făcut furori în Japonia, relatează CNN.

Potrivit directorului de dezvoltare în cadurl Ignition Ent., Shane Bettenhausen, scenariul jocului a fost atent construit, astfel încât să nu ofenseze vreun credincios. Bettenhausen a precizat însă că pentru creştinii occidentali versiunea istoriei repovestită în joc îi va face să îşi dorească să verifice cu cartea biblică a Genezei şi să încerce să conecteze informaţiile pe care le aveau deja.

Jocul nu va fi vândut în Etiopia, unde cartea lui Enoh circulă printre credincioşi. De asemenea, compania spune că nu îşi va promova jocul în mediul religios şi nici nu e de mirare. „El Shaddai” a fost interzis copiilor, din cauza conţinutului grafic violent.

www.semneletimpului.ro