Patriarhul rus Kirill avertizează asupra pericolelor televiziunii şi internetului 

Patriarhul Kirill al Moscovei şi a toată Rusia a afirmat că Biserica nu poate concura cu televiziunea şi cu internetul ca putere de influenţă.Kaliningrad, 14 octombrie 2011, Ierarhul rus regretă că tinerii de azi sunt supuşi „celei mai puternice presiuni exterioare care impune un stil de viaţă ateu şi anticreştin”, prin televiziune şi internet.

„Oamenii noştri petrec în medie între 4 şi 7 ore în faţa televizorului sau computerului. Cât timp petrec în Biserică? În cel mai bun caz 2 ore pe săptămână. Ca influenţă asupra conştiinţei umane, este comparabil cu tot ceea ce facem, şcolile de duminică, websiturile creşitne, depratamentele eparhiale, parohii? Este o disproporţie incomensurabilă” a adăugat patriarhul rus într-o întâlnire în eparhia de Kaliningrad.

El a chemat preoţii şi oamenii Bisericii să fie mai atenţi cu credincioşii care vin la Biserică. Parohiile trebuie să devină comunităţi de credincioşi cu mulţi credincioşi şi tineri: „Dacă pierdem timp, vom pierde parohiile noastre, sau aceste parohii se vor transforma în parohii de femei în vârstă, ca în vremurile sovietice” a avertizat patriarhul.

www.doxologia.ro