În Belorusia din nou au fost batjocorite două Biserici Ortodoxe – sunt suspectați sataniștii

În orașul belorus Mozir au fost vandalizate Biserica Sfântului Arhanghel Mihail și Biserica „Cuv. Serghii de Radonej”. După cum ne informează reprezentantul oficial al Biroului Comitetului de cercetare din Gomel, Maria Krivonogova, în biserica Cuv. Serghie de Radonej, a avut loc un adevărat „pogrom”. Pe unele dintre icoane au fost inscripționate diferite semne satanice cu un obiect ascuţit: pentagrame satanice, au împrăştiat sfintele cruci, au rupt Evanghelia. Cel mai probabil, aceștia au intrat în Biserică printr-un geam pe care l-au spart.
Catedrala Sfântului Arhanghel Mihail a avut de suferit mai puțin. De mâinile vandalilor au fost distruse mai puține obiecte de cult. În schimb, pe zidurile Catedralei atacatorii au inscripţionat diferite expresii cinice, pentagrame și numărul 666.
Au fost inițiate mai multe anchete și acțiuni operaționale de căutare a persoanelor care sunt implicate în aceste acțiuni denigratoare în adresa Bisericii Ortodoxe.
Acesta, nu este primul caz de vandalizare a Bisericilor din Mozir. În noaptea de 17-18 martie aici a fost profanată Biserica în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul. În plus, câţiva ani în urmă pentru arderea de biserici, patru sataniști au fost condamnați pentru 7 şi 7 ani și jumătate de închisoare. Printre cei condamnați a fost și o fată.

www.ortodoxia.md