Statele Unite a marcat zilele trecute 40 de ani de avort legalizat, oriunde în cele 50 de state, oricând pe perioada sarcinii, pentru orice motiv. Aceasta este moștenirea lăsată de decizia Curții Supreme federale în cazul Roe v. Wade…
Din ziua în care nouă bărbați (!) au decis astfel, aproape 56 de milioane de copii n-au mai apucat să vadă lumina zilei, uciși acolo unde ar fi trebuit să fie pentru ei cel mai sigur loc de pe pământ. Cifra oficială este de 55.772.015 avorturi, dacă vrem să fim scrupuloși. Adică, 1,394 milioane avorturi în fiecare an, 116.191 în fiecare lună, 26.813 în fiecare săptămână, 3.820 în fiecare zi.
Cum a ajuns o națiune mare și glorioasă într-o stare atât de josnică încât să ucidă aproape 4.000 de copii zilnic și cum se împacă aceasta cu ideea lobby-ului că avortul trebuie să fie accesibil, sigur și, mai ales, rar?
Am scris și vom continua să scriem intens pe această temă, iar interesul nostru este din plin justificat atât de importanța politică globală pe care au avut-o întotdeauna deciziile cruciale luate în SUA, dar și de admirația pentru neobosita mișcare prolife americană, care inspiră în metodă, devotament și dârzenie și munca provita din România. Spre deosebire de cea din Europa, mișcarea prolife americană este vie, flexibilă și puternică, dând speranțe de mai bine și pe vechiul continent care pare căzut fără scăpare în capcana „culturii morții”.
Unul dintre artizanii legalizării avortului în SUA a fost celebrul medic Bernard Nathanson, ulterior devenit activist prolife, autor al documentarului „Strigătul mut” (pe care îl puteți viziona aici). O personalitate controversată și plină de contraste, așa cum sunt de altfel foarte adesea americanii. Iată mai jos mărturia sa despre modul în care s-a acționat pentru legiferarea avortului: prin minciună și manipulare.
40 de ani de avort la cerere în SUA = 55 de milioane de morti
40 de ani de avort la cerere în SUA = 55 de milioane de morți