Podul (Most) – film de scurt metraj (cu subtitrare în română)

Văzând acest film, cineva a zis: “Acest film nu este de povestit, ci de privit.” Cred că întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem, după ce vedem acest film, ar trebui să fie următoarea: Cât de jertfelnic sau de egoist iubim ?!

 Ce tata nu-si iubeste fiul, dar care tata e dispus sa-l sacrifice? Revenind la film , tatal este nevoit sa faca o alegere, deloc usoara, fie sa-si salveze fiul si sa moara toti oamenii din tren, fie sa-i salveze pe cei din tren si sa-si piarda unicul si iubitul sau fiu. A facut alegerea, a ales sa-si sacrifice fiul pentru niste oameni singuri, furiosi, egoisti, reci, rai, dependenti, care reprezinta societatea noastra, noi suntem acestia. Dar prin aceasta alegere, prin jertfa Fiului, noi avem o noua sansa! Sansa de a deveni mai buni, de a nu mai fi singuri, furiosi, egoisti, reci, dependenti de patimi. Nu trebuie sa uitam, stim sa ne folosim de acesta sansa?

Finalul filmului e minunat, tatal intelege ca sacrificiul nu a fost in zadar. Dar oare in Cer cata bucurie e cand se intoarce un pacatos?

Most – Podul este un film de scurt metraj, având o durată totală de numai 33 de minute. Văzând acest film, cineva a zis: “Acest film nu este de povestit, ci de privit.” Cred că întrebarea pe care ar trebui să ne-o punem, după ce vedem acest film, ar trebui să fie următoarea: Cât de jertfelnic sau de egoist iubim ?! “Dumnezeu aşa a iubit lumea, încât pe Fiul Său Cel Unul-Nascut L-a dat ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnica” (Ioan 3, 16). (Dacă nu vedeți subtitrarea, apăsați butonul CC și alegeți „Română“).

Citiţi mai multe articole interesante pe siteul: http://ortodox.md/articole/podul-most-film-de-scurt-metraj-2003/
Moldova Ortodoxă

(Dacă nu vedeți subtitrarea, apăsați butonul CC și alegețiRomână“).

http://www.youtube.com/watch?v=v5jIl4ZSt7c