Elevii Gimnaziului Lucășeuca au demonstrat încă o dată spiritul lor civic și dragostea față de comunitate, adoptând oficial Parcul Ștefan cel Mare din localitate. În cadrul unei ample acțiuni de voluntariat desfășurate luni, elevii au sădit 100 de copaci, au făcut curățenie generală și au frezat iarba din parc, contribuind la înfrumusețarea și revitalizarea acestui spațiu verde, deja îndrăgit de toți locuitorii.

Coordonarea acestor activități a fost realizată sub atenta supraveghere a Părintelui Iulian Rață și a colectivului didactic al Gimnaziului, reprezentat de doamnele Eugenia Lazari și Cristina Lupașco, cât și voluntari în persoana D-nei Adriana Cerbu. Aceștia au ghidat elevii în fiecare etapă a procesului, explicând importanța protejării naturii și a implicării active în comunitate. Nu în ultimul rând accentuând importanța atenției sporite față de Creația lui Dumnezeu.

„Voluntariatul ne oferă o satisfacție deosebită, pentru că vedem cum contribuția noastră face o diferență vizibilă. Parcul Ștefan cel Mare este locul nostru preferat, iar acum ne simțim și mai conectați cu el”, a declarat unul dintre elevii implicați.

Acțiunile de voluntariat au devenit o tradiție la Gimnaziul Lucășeuca, elevii implicându-se activ în multiple proiecte de îmbunătățire a spațiilor publice, participând la proiecte pentru atragerea de fonduri și îmbunătățind viața celor din jur. Și de această dată, acțiunea a început prin salubrizarea arterelor principale ale comunității de toate deșeurile. În același timp, Garderoba Socială a fost reamenajată și Centrul pentru Tineret al Asociației Pro Lucășeuca a avut parte de o reîmprospătare. Parcul Ștefan cel Mare este doar începutul unui efort susținut de a transforma acest loc într-un punct de referință pentru întreaga comunitate, indiferent de vârstă sau statut social.

Locuitorii din Lucășeuca au primit cu entuziasm inițiativa elevilor, apreciind înalt implicarea acestora, considerând că tinerii sunt un exemplu de urmat pentru întreaga comunitate.

Preot Iulian Rață