Democraţia fără democraţie

Convorbirile telefonice si SMS-urile vor fi înregistrate de operatorii de telefonie fixa si mobila, informează www.logos.md, citând pe chisinau.novopress.info. Acestea vor fi stocate timp de 6 luni, începând din 20 ianuarie, potrivit Legii 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, intrata in vigoare.Astfel, toţi operatorii de telefonie fixa si mobila, precum Romtelecom, RDS&RCS, UPC, Orange, Vodafone, Cosmote si Zapp, sunt obligaţi sa stocheze timp de 6 luni numărul de telefon al apelantului si al celui care a fost apelat, adresa abonatului, locaţia celui care este apelat, când a fost făcut apelul si cat durează convorbirea telefonica.

In cazul convorbirilor internaţionale va fi înregistrata identitatea internaţionala de abonamentul mobil (IMSI) al apelantului si IMSI al apelatului, precum si identificarea celulei din care a fost activat serviciul.Tot din 20 ianuarie, toţi operatorii de telefonie fixa si mobila sunt obligaţi sa stocheze timp de 6 luni de SMS-urile pe care le trimitem, cui si când le trimitem.Legea dispune ca toate informaţiile înregistrate in aceasta perioada sa fie puse la dispoziţia procurorilor, in urma unei cereri aprobate de preşedintele instanţei de judecata căreia i-ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanţa, daca informaţiile indica pregătirea unei infracţiuni grave, potrivit articolului 15 din actul normativ.Conţinutul convorbirilor telefonice ar putea fi preluate direct de către procurori in caz de urgenta, “când întârzierea obţinerii autorizării din partea judecătorilor ar aduce grave prejudicii urmăriri penale ori îndeplinirii obligaţiilor pe care si le-a asumat România ca stat membru al Uniunii Europene”.Daca instanţa dispune netrimiterea in judecata a persoanei învinuite, “datele reţinute se arhivează la sediul parchetului si se păstrează pana la îndeplinirea termenului de prescripţie a răspunderii penale pentru fapta ce a format obiectul cauzei”.Totodată, toţi furnizorii de Internet, printre care se numărară si RDS&RCS, UPC, Romtelecom, Orange, Vodafone si Zapp, sunt obligaţi sa stocheze, începând din 15 martie 2009, timp de 6 luni, următoarele date cuprinse in posta electronica a persoanelor care corespondează pe teritoriul României: de unde este trimis e-mailul, data si ora la care ne conectam la Internet, cui ii este adresat e-mailul (adresa IP, numele si adresa fizica a abonatului), precum si data si ora la care ne deconectam de la internet.Tot din 15 martie, cei care furnizează servicii de Internet sunt obligaţi sa stocheze timp de 6 luni următoarele date despre navigarea pe Internet: numele, adresa fizica si IP-ul celui care s-a conectat la internet, data si ora la care s-a conectat, precum si data si ora la care s-a realizat deconectarea.Legea nr. 298/2008 privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţele publice de comunicaţii, precum si pentru modificarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protecţia vieţii private in sectorul comunicatiilor electronice, a fost adoptata de Parlament pe 18 noiembrie 2008, a fost promulgata de preşedintele Traian Basescu si ulterior publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 780 din 21 noiembrie 2008.

În concluzie am o singură întrebare. Timpul e clar că e pe sfârşite. La noi în Moldova când punem capăt libertăţii? Spun Sfinţii Părinţi că nici Dumnezeu nu se atinge de libertatea umană. De ce dar oamenii fac acest lucru? Suflete al meu, sărmane suflete. De ce dormi? Sfârşitul se apropie…

казан алюминиевый москвапутевки тайланд ценымед справка 001 гс у