Icoana

0
0

Doamne ajută! Părinte, iertaţi-mă. Am găsit această icoană care nu e pictată de un iconar ortodox, dar e foarte frumoasă şi chiar pare ortodoxă şi stilul şi elementele, excepţie steaua din fruntea Maicii Domnului. Icoana se numeşte „Adormirea Maicii Domnului cu Hristos” şi e realizată de Maestrul de Cesi în jurul anului 1308. Vă dau un link cărte icoană: http://www.cmv.it/nuke/images/cmv/icone/assunta.jpg şi un link cărte original (am ramas surprinsa cat de ortodoxa e/pare) http://www.myartprints.com/a/maestrodicesi/trypticofthevirginseealso.html – acesta e originalul. Întrebarea mea e cum ar trebui să reacţionez ca şi ortodoxă? M-aş putea închina şi cinsti această icoană sau mă abţin?

  • You must to post comments
0
0

Aveți perfectă dreptate! Icoana este pictată într-un stil practic bizantin. Puteți să o cinstiți și să vă săvârșiți rugăciunile înaintea ei cu multă dragoste!

Fraților, nu trebuie de uitat, că până la 1054, cele două Biserici, au fost Una, ceea ce însemna că și stilurile iconografice, și serviciile divine, erau practic identice, schimbările intervenind ulterior. Nu e nimic de mirare, că și cu două secole mai târziu, romano-catolicii pictau ca și ortodocșii!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.