Pentru mirese.

0
0

Bună ziua, părinte! Lucrez în domeniul nunților, sunt mereu în contact cu miresele. Și în unul dintre forumurile pe care comunicam cineva a pus întrebarea dacă se poate de cununat când data cununiei coincide cu ”zilele roșii din calendar” ale miresei?  Aceasta întrebare a stârnit o adevărată polemică. După câte cunosc eu, e mare păcat. Sunt persoane care zic că în așa caz se citește înainte de cununie o rugăciune specială și apoi are lor cununia. Sunt și păreri precum ar fi o discriminare a femeii. Luminați-ne, vă rog, de ce anume se interzice și cum se procedează corect în asemenea caz? Și vă rog să-mi permiteți să plasez acest mesaj și răspunsul Dvs. pe forum, ca să le citească toată lumea. Vă mulțumesc anticipat.

  • You must to post comments
0
0

Scurt, clar și cuprinzător: Cununia trebuie să aibă loc! Pur și simplu, părintele care va oficia cununia, trebuie anunțat despre acest lucru. Iar mireasa, va trebui ca mai târziu, când va veni la Taina Sfintei Spovedanii să mărturisească faptul că a fost cununată în perioada de necurăție! Și, nu există nici o rugăciune specială care să se citească în așa situații!

Pur și simplu, nu e normal ca să se amâne Taina Sfintei Cununii din acest motiv. Mireasa, se pune în cea mai urâtă situație în momentul în care ea, sau cei apropiați vor fi nevoiți să dea explicații de ce nu a avut loc Taina Sfintei Cununii! Totodată, din experiență se știe că din pricina emoțiilor legate de pregătirea nunții, mireselor li se întâmplă foarte des astfel de situații! Sper să vă fi fost de ajutor!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.