smerenie

0
0

Bună ziua.Vreau să ştiu, pocăinţa totuşi în ce constă. La noi oamenii de rând, nu la călugări sau la preoţi. Pentru dumnealor e mai uşor de înţeles lucru acesta. Să avem sufletul curat şi afară de a te mărturisi de păcate. Cum se poate avea sufletul curat, când mereu eşti în continue confruntare cu problemele zilnice, deci asta te poate la un moment dat să te conducă în păcat (cu mintea, gândul, vorba, lucrul şi de multe ori poate şi cu fapta, nu exclud) este posibil totul cu toate că încerci din rasputeri să nu ajungi la acest punct. Când crezi, că ai făcut un bine ceva tot e care să te de-a înapoi şi te face să vezi că undeva tot ai greşit. Mulţumesc.

  • You must to post comments
0
0

Deci eu sper că știi că noi pe pământ suntem biserica luptătoare, deaceia avem de luptat permanent cu păcatul , iar străduința să ne fie spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, mărturisirea permanentă, controlul gândurilor, a minții, smerenia și răbdarea să împodobească sufletul nostru și va fi totul așa cum Dumnezeu dorește să ne vadă.

De obicei, omul fuge de sine, se ferește să se uite în sufletul său, ca să nu vadă cum este. Se teme chiar să o facă, presimte că această privire este primejdioasă; ca o prăpastie în care, dacă te uiți prea mult, amețești și te prăbușești.

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.