0
0

Sărut mâna, părinte! Este foarte trist sufletul meu, pentru că: Cunosc un băiat de 7 ani, am trecut prin multe, grele şi bune, am crezut că viaţa noastră va intra în făgaşul normal: căsătorie, copii, o familie. M-a cerut de nevastă şi am acceptat fericită pentru că îl iubesc şi îmi doresc o familie plăcută înaintea Lui Dumnezeu, am început pregătirile pentru nuntă şi acum mi-a supus că nu e pregătit pentru a se căsători, că nu ştie ce vrea. Ce pot eu să fac să-i lumineze mintea Dumnezeu şi să ne înţelegem ca altă dată. Doamne ajută!

  • gabriela a întrebat 11 ani ago
  • last edited 3 săptămâni ago
  • You must to post comments
0
0

Soră Gabriela, bucură-te că acuma și-a dat seama și nu atunci când v-ar fi lăsat însărcinată.

Doamne, Dumnezeule al milostivirilor și a toată bunătatea, care plinești cererile celor care Te cheamă cu credință, ascultă și nevrednica noastră rugăciune. Tu vezi că vrem să ne unim viețile prin căsătorie, Tu vezi dorirea inimilor noastre și știi dacă este bună sau este rea.

Dacă este bineplăcut Ție să luăm asupra noastră crucea căsătoriei, ajută-ne să biruim toate piedicile cu care vrăjmașul ne necăjește. Ajută-ne, Doamne, că la Tine este nădejdea noastră. Dăruiește-ne pace, dăruiește-ne liniște și sănătate sufletească și trupească. Ferește-ne de noroiul desfrâului, ferește-ne de căderea în poftele trupești. Luminează-ne mințile ca să nu fie întunecate de vrăjmaș. Curătește-ne Tu, ca să nu ne întineze păcatul. Întărește-ne să mergem pe calea cea îngustă, ocrotiți de Preacurata Ta Maică și de soborul tuturor sfinților. Să avem o familie în care să strălucească făclia credinței și a virtuților, și pruncii noștri să fie călăuziți așa cum trebuie pentru a ajunge mădulare vrednice ale Bisericii Tale.

Iar dacă Tu știi că din anumite pricini ne este mai de folos să părăsim vrerea noastră și să nu pornim împreună pe drumul căsătoriei, ajută-ne să înțelegem aceasta și să părăsim voia noastră fără a fi cuprinși de tulburare sau de deznădejde.

Înaintea Ta, Doamne, sunt viețile noastre. Rânduiește cu ele precum știi că este mai bine pentru noi. Că văzând grija Ta să îți mulțumim și să Te lăudăm până la sfârșitul zilelor noastre. Că Tu ești Dumnezeul nostru și Ție slavă îți înălțăm, Tătălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Rugați-vă, ca Dumnezeu să-i lumineze mintea și inima și să-i îndrepte pașii spre ferirea de păcat!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.