Biblia - talmacirea ei

0
0

Am reînceput să citesc Biblia (fără binecuvântare) şi nici n-am început bine că deja am şi foarte multe neclarităţi şi neînţelegeri chiar de la început nu că semnificaţia termenilor, ci că faptele, acţiunile şi sensul lor în Sfânta Scriptură. Atunci cum să fac: să citesc şi dacă nu înţeleg, merg mai departe, atunci o citesc degeaba, eu vreau să citesc ca s-o înţeleg şi s-o aplic, iar ca să pun întrebări, nu văd cui. Dacă vă întreb pe Dvs. cred că ar trebui să-mi petrec toată ziua pe site şi cu Biblia şi citând versetele respective pentru a-mi explica nelămuririle mele pentru că foarte multe nelămuriri am şi după mintea mea ajung s-o interpretez greşit şi să mă smintesc singură şi chiar să mă îndoiesc de cuvintele sfinte, pentru că nu la toată lumea i s-a dat priceperea de a tălmăci Biblia şi tainele cereşti, decât doar care au acest dar, har de la Dumnezeu. De exemplu la Facerea cap.3 v.22 „Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!”. Înseamnă că Dumnezeu n-a dorit ca omul să devină ca Ei (Sfânta Treime) şi să trăiască veşnic, ci să fie doar simpli oameni păcătoşi, inferiori şi numai Ei să fie Creatori şi singurii care să trăiască în vecie şi astfel i-a tipat din Rai, adică au fost, cum să zic, egoişti, bineînţeles că Dumnezeu a creat totul, iar omul a fost creat de Dumnezeu, el fiind o zidire şi logic că omul nu are de ce să fie în aceeaşi măsură şi egalitate cu Dumnezeu. Cred că deja am început şi să greşesc interpretând astfel, oare îmi fac păcate gândind astfel pentru că, dacă citesc, înţeleg şi eu cum mă duce mintea mea, spuneţi-mi, păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu, dacă încep să am astfel de gânduri, El se supără pentru priceperea care o dau eu în citirea Bibliei? P.S. Eu am început să am neînţelegeri încă de la început, de la cap.1, primele versete şi toate celelalte următoare, toate din cap.1, până aproape de cap.2. Mă iertaţi, vă rog pentru nepriceperea mea şi sper că nu păcătuiesc cu aceste gânduri pentru am şi aşa destule păcate, eu nu mă îndoiesc deloc de Dumnezeu, dar aşa se traduc aceste versete după mintea mea neînvăţată la acest domeniu. Daţi-mi nişte sfaturi cum ar trebui să procedez, atunci când am neclarităţi şi ce mă sfătuiţi să fac. Vă mulţumesc pentru toată răbdarea şi înţelegerea de care daţi dovadă pe acest site şi Dumnezeu să vă răsplătească pentru toată munca pe care o depuneţi.

  • You must to post comments
0
0

Înțeleg perfect ceea ce spuneți! Mai mult ca atât, vă dau într-u totul dreptate! Într-adevăr, nu e normal să tâlcuiești după mintea proprie Sfânta Scriptură. Nu de alta, dar, rezultatul a astfel de tâlcuiri îl vedem în marea mulțime a sectelor care dăinuiesc! Ei, dar în fine! Vor răspunde sărmanii înaintea Domnului! La noi la Ortodoxie, e mult mai simplu! Noi, avem învățăturile Sfinților Părinți! Și, chiar la Cartea Facerii, avem spre exemplu tâlcuirile Sfântului Vasile cel Mare sau a părinților contemporani ca Pr. Serafim Rose, etc. Așadar, bazându-ne pe învățăturile Sfinților Părinți, nu v-om da greș niciodată, fiți siguri!

De asemeni, vă sfătui să citiți de la Părintele Serafim Rose: Tâlcuiri literale sau tâlcuiri simbolice la cartea Facerii și Cum anume tâlcuiesc Sfinții Părinți Facerea! Sper că v-am fost cu ceva de folos!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.