Impartasanie cu nevrednicie

0
0

M-am împărtăşit cu nevrednicie, fără să îmi dau seama. Nu mi-am amintit un păcat mare. Şi mă simt neputincioasă. Aş vrea să mă rog mai mult, cu mintea la rugăciune, să am mai mult spor, dar mi-e greu. Ştiu că astea sunt consecinţele împărtăşirii cu nevrednicie. Ce rugăciuni ar trebui să fac ca să mă întărească? Părintele duhovnic nu mi-a stabilit un canon. Mi-a zis să mai citesc acatiste, Sfânta Evanghelie, Psaltire, şi când îmi fac o rânduială o să-mi dea un canon. Ca să nu-mi dea unul şi să nu-l fac că nici aşa nu-i bine. Am şi vise tulburătoare de ceva vreme. Ştiu că nu trebuie să le dau atenţie, fac rugăciune pentru vise, dar tot nu încetează. Ce-ar mai trebui să fac? Vă rog să mă ajutaţi.

  • You must to post comments
0
0

Păi, în primul rând, să-l rugați pe părintele ca el să vă stabilească o pravilă de rugăciune, nu singuri să o stabiliți din capul Dvs! Așa nu e bine! E bine ca toate, în viața nostră de zi cu zi să se facă cu binecuvântarea părintelui duhovnic, mai ale, în cele ce ține de mântuirea sufletului nostru!

Deci, sfatul meu, e să începeți de la o foaie albă. Să mai mergeți odată la părintele duhovnic, să-i mărturisiți despre toate neînțelegerile din viața Dvs. și să-l rugați ca el, să vă stabilească un canon de rugăciune zilnic, iar Dvs. în dependență de starea duhovnicească să-l aprobați, sau, cu multă sinceritate să spuneți că e prea mult și nu credeți că ve-ți fi în stare să-l împliniți, sau, de ce nu, să spuneți că e prea puțin!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.