0
0

Sărut mâna! Părinte eu v-am mai scris pe aici, chiar îmi place să citesc de pe siteul Dvs, am ce învăţa, mă hrănesc zilnic de aici. Știți v-am scris despre smerenie, cum o dobândim. E greu să facem voia Domnului, probabil mie îmi este greu pentru că sunt afundat în necredință și în păcat, însă încerc zilnic să fac ce este bine pentru mântuire. Părinte învățați-mă Dvs, cum să fac să îi fiu pe plac lui Dumnezeu, e greu. Mereu întervine ceva, simt că este imposibil să te mântuiești cât stai printre oameni și atat timp cât ești lovit de problemele de zi cu zi, de viață de zi cu zi așa cum este și categoria Dvs aici. De oamenii în jurul tău, este imposibil să nu păcătuim zilnic cel putin cu gândul, întervin gândurii de laudă de sine, de slavă deșartă, de lacomie, de invidie etc. Cum pot scăpa de aceste gânduri că mă urmăresc pas cu pas? Pur și simplu aceste gânduri mereu le am, nu pot scăpa de ele. Pentru că e clar, oricât ne-am ruga lui Dumnezeu, El nu ne va asculta decât atunci când o să avem credință adevărată și o să fim smeriti, nu? Până atunci nu ne bagă în seama, eu așa cred, nu primește ruga noastră atâta timp cât noi suntem mândri, lacomi, trufiți și alte gânduri urâte. Aș vrea să fiu și eu pe placul lui Dumnezeu și smerit că atunci când voi fii așa atunci sigur îmi va răspunde la rugămintile mele și voi fi bine. Până nu voi fi credncios și smerit nu îmi va indeplini nicio rugăminte. Aș vrea din tot sufletul să înțeleg și cu inima următoarea frază : „Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adauga vouă” doar cu mintea o înteleg la teorie sunt bun. Încerc s-o aplic însă cu inima doecamdată nu pot. Doresc din tot sufletul să înțeleg și cu sufletul că deja am binecuvânăari de la Dumnezeu: sănătatea, familia, puterea de a munci, însă nu știu de ce doresc mai mult. Repet la teorie sunt bun, practica mă omoară. Cu mult respect față de dvs sfinți părinti! Și ca o paranteză, citind printre răspunsurile Dvs. am dat de întrebarea Annei nr 1449, este incredibil ce am citit acolo, este o întrebare care m-a marcat profund o citesc mereu. Incă o dată vă mulțumesc pentru răbdarea care o aveți cu noi toți păcătoșii și de răspunsurile dvs pline de har și credință!

  • Catalin a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Ce pot să-ți spun eu frate, decât că, la teorie, noi toți suntem buni. Mai greu la aplicarea teoriei în practică. E ușor de zis roagă-te, dar e mult mai greu să te rogi.

Sfatul meu e simplu: trăiește în lume, de parcă nu ai fi din lume. Știu, că lumea nu te va iubi pentru asta, dar, ai toate șansele să fii iubit așa de Dumnezeu! Iar, pentru a lupta cu celelalte patimi, aduți aminte de cuvintele Cuv. Siluan: ”Ține-ți mintea în iad, dar nu deznădăjdui”! Totodată, ca să lupți cu mândria, slava deșartă și toate celelalte, este foarte frumos de a practica rugăciunea inimii, mai ales, când diavolul te doboară!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.