Pentru Preotul Iulian

0
0

Pace Dvs. mult stimate Părinte. Am aflat cu mai mult timp în urmă, ca Dvs. singur aţi avut probleme cu părinţii (că nu mergeau la Sfânta Biserică) vreau, dacă se poate să-mi ziceţi cum aţi procedat Dvs în acest caz? Vă dădeau voie părinţii să postiţi? Să mergeţi la Sfânta Biserică? Cum aţi procedat Dvs, că aţi avut parte de o aşa mare minune a Lui Dumnezeu, că i-a luminat, şi merg acum şi singuri la Sfânta Biserică. Mă iertaţi dacă cu ceva v-am supărat. Cristian, elev (15 ani).

  • Cristian a întrebat 11 ani ago
  • last edited 2 luni ago
  • You must to post comments
0
0

Dragă Cristian, nu prin constrângere, ci prin convingere. Iar acest proces al convingerii a durat nu o zi sau două, a durat ani… Vreau să încep prin a vă spune că, cu toate că nu mergeau ei la biserică, dar nici nu mă opreau. Spre exemplu, în Postul Mare, mămica, ca să nu consum pâine cu ulei, îmi cocea aparte pe vatră pâine. Avea grijă și cu celelalte bucate, să fie niște cartofi fierți, sau copți, etc. Adică, vă pot spune cu multă sinceritate că, deși nu încercau să-mi urmeze exemplu, nici nu mă opreau. Ceva mai târziu, când am absolvit deja Academia, am avut o discuție foarte sinceră cu tăticul, în cadrul căreia mi-a promis că se va lepăda de a înjura de Dumnezeu – s-a ținut de cuvânt! Mai târziu, când am primit Sfânta Taină a Preoției, am avut o altă discuție, care rezumată, ar suna așa: ”Ce fel de slujitor al Domnului voi fi eu? Cum să-i conving pe alții să nu trăiască în păcat, dacă părinții mei trăiesc în fărădelege?” După acea discuție, părinții mi-au promis că se corectează – din nou s-au ținut de cuvânt!

La nivel de cuvânt, totul a fost și este foarte simplu! De fapt, doar Dumnezeu știe cât a lucrat ca să le înmoaie inima și să-i aducă la cunoștința Adevărului! Apropo, acuma pentru tăticul meu, o adevărată bucurie este Cartea de rugăciuni, pe care i-am dat-o în chirilică (cu latina nu se prea isprăvește)! Acea carte a devenit prietenul lui! Așa că, și tatăl meu, ca tâlharul de pe cruce, în ultimele clipe ale vieții are toate șansele să fure raiul! Dumnezeu să-i întărească, să-mi trăiască mulți ani, și să-mi mângâie viața cu înțelepciunea lor!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.