CE SA CREDEM DESPRE EXORCISM?

0
0

Sărut mâna, părinte! Am aşa o întrebare: Recent am văzut un reportaj despre Mănăstirea Saharna şi se vehicula ideea că tot ce se petrece în timpul slujbei Sf. Vasile cel Mare este doar o excrocherie. Eu personal sunt convinsă că tot ce se petrece acolo este adevărat pentru că am avut un asemenea necaz cu unul din membrii familiei. Am mers mai mult din curiozitate la o slujbă joi seara şi am depistat că cuiva din familie i s-a făcut rău şi apoi timp de 12 săptămâni am mers regulat joia la slujbe şi am văzut prin ce chinuri groaznice a trebuit să treacă. Am văzut atâtea grozăvii pe care dacă nu le-aş fi văzut nu aş fi crezut niciodată. Cu ajutorul Domnului, prin post, prin multă rugăciune, prin taina sfântului maslu şi curăţirea şi sfinţirea gospodăriei sufletul ei s-a eliberat de duhul cel rău. Acest eveniment tragic mi-a schimbat total viaţa şi mi-a întărit credinţa în Dumnezeu. Revenind la acel reportaj, am citit comentariile pe această temă şi m-am întristat că lumea crede că lăcaşul Domnului a fost făcut casă de excrocherii de către călugării de acolo. În reportaj se spunea că slujbele acestea de exorcism sunt interzise de Mitropolie. Este adevărat şi dacă e aşa atunci care sunt argumentele care motivează acest lucru. Aştept răspunsul dvs. Doamne ajută!

  • You must to post comments
0
0

Nu recomand categoric citirea sau participarea la rugăciuni unde se citesc Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, cu atât mai mult să vă vină acasă cineva pentru a le citi sau să plecați undeva în căutarea acestora! Vă recomand Taina Sfintei Spovedanii – la Biserică – Taina Sfintei Împărtășanii, Postul și Rugăciunea! Și asta cât mai des! Credeți-mă, efectul acestora nu se va lăsa mult așteptat!

Motivele pentru care nu e bine sunt mai multe! În primul rând, rugăciunile Sfântului Vasile nu se citesc în public: doar particular – părintele și creștinul, nimeni mai mult! Doar preotul, citește rugăciunile de scoatere a diavolului. Da acolo, gură cască, ați văzut, câți dorești. Așadar, ce obține preotul dacă scoate diavolul dintr-un om și îl bagă în altul? Pentru că înțelegeți destul de bine, diavolul vrea și el un lăcaș. Mai apoi, astfel de rugăciuni, pot fi citite doar de părinți înbunătățiți duhovnicește și trecuți în ani! Plus la toate, personal am participat și la Taina Sfântului Maslu, și la rugăciunile de sfințire a apei și la Rugăciunile Sfântului Vasile. Îmi pare foarte rău, dar părinții de acolo au călcat în picioare toate regulele. Eu personal, am numărat 14 greșeli grosolane! Îmi pare foarte rău că-și permit să le facă bătându-și joc astfel de Dumnezeu și de tot ce e sfânt! De ce Mitropolia tace? Eu, nu știu! Știu doar una: Nimic nu poate fi mai sfânt și mai important și cu o valoare duhovnicească mai mare decât Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și Împărtășirea cu Trupul Domnului! Credeți-mă: Aici, ard toți dracii!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.