0
0

Bună seara, părinte! Să am iertare, prietena mea vrea să se căsătorească cu un băiat care a fost căsătorit şi are un copil. El s-a despărţit de prima soţie de vreo 5 ani, ei nu comunică, copilul l-a îndepărtat de tată. Acum prietena mea este într-o relaţie cu el de un an şi vor să oficilizeze relaţia. Se pot cununa dacă el a mai fost odată cununat? Multumesc anticipat.

  • You must to post comments
0
0

Dragă soră, mă surprinde naivitatea omului, cum se joacă cu poruncile lui Dumnezeu și atunci când este pedepsit strigă în gura mare ; Doamne de ce mai pedepsit , ce am făcut, nefiind în stare să își vadă nemicnicia sa până la pedeapsă, atunci când săvârșește păca tul și nelegiuirea. În rugăcinile de la Taina Cununiei clar se spune că: Ce a unit Dumnezeu omul să nu desfacă, se are în vedere două inimi, două suflete, sunt unite prin Taină pentru totdeauna. Acuma prietena ta vrea să își unească destinul cu el dar nu are frică că într-o bună zi o poate părăsi și pe ea că el deja este deprins cu asta. Trebue să meargă el la episcopia de care aparține cu copia divorțului și a buletinului să ceară anularea cununiei și binecuvântare la o a doua cununie, după care se vor putea căsători, și iarăși cred că trăesc în păcat și doresc să înciapă viața în păcat iată rodurile păcatului la ce aduc.Perderea binecuvântării lu Dumnezeu la o căsnicie trainică și în adevăr.

Înaintea Ta, Doamne, sunt vieţile noastre. Rînduieşte cu ele precum ştii că este mai bine pentru noi. Că văzînd grija Ta să Îţi mulţumim si să Te lăudăm pînă la sfîrşitul zilelor noastre. Că Tu eşti Dumnezeul nostru şi Ţie slavă Iţi înălţăm, Tătălui şi Fiului şi Sfîntului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.  Amin

Prot Victor Mihalachi

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.