viata de familie

0
0

Bună ziua! Am citit un articol pe un site ortodox pe care nu pot să-l înţeleg din motivul că se contrazice cu ceia ce ne spun cărţile ortodoxe, că pe perioada postului şi în zilele de post de peste an, ambii soţi trebuie să-şi stăpânească „poftele”, atunci cum procedăm sau mai bine zis cum învăţăm să ne educăm soţii pentru că altfel nu pot să zic dacă nu ne abţinem chiar dacă mai sunt şi supărări? Acesta este articolul pe care l-am citit: „- Ce să fac, mă poate întreba cineva, dacă bărbatul meu nu-şi poate stăpâni poftele, iar eu vreau să mă înfrânez? – Trebuie să te pleci neapărat poftelor lui. Chiar dacă n-ai vrea să faci aceasta, dulcele lanţ al căsătoriei, ce te încătuşează, te târăşte după poftele soţului şi te trage către cel cu care dintru început te-ai legat. Dacă te împotriveşti şi rupi lanţul, nu numai că nu scapi de lanţuri, dar mai eşti şi deplin pedepsită. Femeia care vrea să se înfrâneze fără voia bărbatului ei, nu numai că pierde răsplata înfrânării, dar va da socoteală înainte lui Dumnezeu şi de căderea lui în adulter şi va fi mai vinovată decât bărbatul ei.” Îmi cer iertare pentru întrebare, dar sincer nu pot să înţeleg care ar fi comportamentul nostru că să nu păcătuim şi să nu provocăm scandal în familie pentru că asta se întâmplă foarte des.

  • You must to post comments
0
0

Sfântul Apostol Pavel spune simplu: ”Cei doi, să nu se lipsească unul de celălalt, decât pentru o perioadă de timp, pentru a se îndeletnici cu postul și cu rugăciunea”! Dar această lipsire a soților, categoric trebuie să fie de bun acord! Adică, o hotărâre unanimă! În al doilea rând, din aceste cuvinte înțelegem foarte clar, că atunci când postim, trebuie neapărat să ne lipsim unul de celălalt! Postul, include și abținerea de la relațiile trupești! Numai că, revenind la cele de mai sus facem precizarea că această abținere, trebuie neapărat să fie de comun acord! Dacă soția (soțul), își refuză partenerul, chiar și din motiv religios, rezultatul va fi unul foarte tragic: fie partenerul va căuta relații în altă parte, fie se vor ivi certuri, cu învinuiri de infidelitate! Ambele situații, vor duce la distrugerea familiei și la păcate mult mai mari!

Cum e de procedat în această situație? Răspunsul e simplu: Pentru început, poate că e și cazul să calci postul (desigur ve-ți mărturisi acest lucru) având relații cu soțul (soția)! Dar nu e cazul să încetezi să te rogi, pentru ca inima partenerului de viață să fie stăpânită de Dragostea față de Dumnezeu, nu cea față de patimi și să-I umple inima de credință!

Preot Iulian Rață

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.