DUHOVNIC

0
0

Bună seara tuturor! Sfinţiţi Părinţi, sărut mâna! Mă alătur persoanei de la întrebarea 1623, sunt totalmente de acord cu el. Cândva priveam „DUHOVNICII” cu alţi ochi, însă astăzi eu îi ador, îi respect şi îi iubesc. Eu am înţeles responsabilitatea lor faţă de noi oamenii şi faţă de DUMNEZEU. Oare câţi îşi dau seama? Ei trebuie să fie mereu la curent cu vremea sa, cu civilizaţia şi cultura, cu operele literare, cu poezia şi ştiinţa din toate domeniile. Să plaseze explicarea SFINTEI EVANGHELII pe înţelesul nostru cu predici luminate, să ştie spre ce îndreaptă interesul credincioşilor şi aşa mai departe. Nu este chiar aşa uşor. Privesc la duhovnicul meu de aici care parcurge 41 de km şi a învăţat toate limbile româna, rusa, albaneza, greaca şi italiana numai ca să venim să ne întâlnim în casa lui DUMNEZEU ŞI SĂ FORMĂM O SINGURĂ INIMĂ. Este minunat acest dar pe care îl face ptr noi. Chiar ar trebui să ne rugăm pentru duhovnicii noştri ca rugăciunile noastre să-i întărească şi să nu cadă. ÎNSĂ, OBSERV, se stă departe de BISERICĂ, departe… Privim la „CEL DE SUS, TATĂL” CA PE UN „SALVATOR”, pentru rezolvarea problemelor de zi cu zi, pentru înfruntarea bolilor şi a necazurilor; Privim la „PREOŢI” ca şi cum ei ar face o meserie cum multe altele, cum ar fi profesor, inginer, mecanic…etc însă, EI, totuşi au ceva în plus ce nu toţi putem avea şi mijloceşte ptr noi păcătoşii în rugăciunile lor, ne învaţă cu învăţături creştine şi cu darul de a înviora viaţa noastră religioasă pentru a ne putea mântui, efectiv, orice izvorăsc din inima tuturor preoţilor lumineaza prin „CUVÂNT” Să ne luminăm… Să credem şi să dăm fiecărei părţi din noi ceea ce se cuvine. Astfel, gustând, noi nu vom trăi doar cu pâine, ci cu „CUVÂNTUL” care iese din gura lui DUMNEZEU, din gura preoţilor noştri şi din toţi cei câte au instituire apostolică pentru a preda învăţătura MÂNTUITORULUI. (Iertaţi-mă, a fost gândul meu. Eu vă îmbrăţisez pe toţi cu o dragoste creştinească). SFÂNTUL DUH SĂ SE POGOARE ÎN FIECARE ZI ÎN SUFLETELE NOASTRE!

  • You must to post comments
0
0

Frumoase urări și precizări Smile Ar fi bine ca fiecare să cugete la aceste lucruri, și să încerce să vadă ce-i bine și ziditor. Și eu mă închin duhovnicilor: pentru disponibilitatea lor, răbdarea, jertirea de sine, blândețea, dorința mare de a ajuta și lumina, pentru rugăciunile și plecăciunile genunchilor pentru noi. E foarte bine și să ne rugăm pentru ei, căci pentru ascultarea și gândul nostru bun, se va milostivi Domnul către noi și ne va zidi sufletește din nou, curat și ne va ajuta zilnic în lupta noastră creștinească.

Dragi creștini, să încetăm lupta dintre noi, ura, pizma, vorbele, faptele rele etc…, căci printre noi sunt îngerii lui Dumnezeu, noi putem fi mai buni – să ne rugăm unii pentru alții și să ne iubim cu dragoste frățească, fiecare din noi: să facem lumea lui Dumnezeu mai bună!

Cu râvnă întru Domnul,
Vitalii Mereuţanu – Magistru în Teologie

  • You must to post comments
Afișare 1 rezultat
Răspunsul tău

Te rog să te mai întâi pentru a trimite.